смяна на масло ръчна ск.кутия мондео мк1
- kserx76
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2009, 18:02
- Модел на автомобила: ford mondeo 2,0 136кс 1995г
- Status: Извън линия
смяна на масло ръчна ск.кутия мондео мк1
здравеите колеги,мен много ме тормозеше тоя проблем,за това ще напиша какво съм направил.скоростите ми влизаха трудно,особенно 1.реших да сменя маслото на скоростната кутия.от други колеги разбрах че няма пробка на скоростната кутия за източване.това не е така,просто е на скрито място.трябва ви канал.пробката се намира под полуоската,дясната.вертикална е а не както на повечето коли хоризонтална.отпред зад радиатора има друга вертикална пробка,по нависоко.тя също се развива с лимбоси,вършат работа.добре е да имате голяма спринцовка с шлауха отпред за наливане през страничната пробка.принципно нивото на маслото в кутията трябва да е до тази пробка.има и друг начина за наливане на масло.под кутиата на въздушния филтар,върху самата скоростна кутия има една голяма гумена тапа.може и отам.легендата че маслото не се сменя не е вярна.аз източих някаква кал,която вероятно е била масло някога.сега с новото масло нещата станаха съвсем различни,кутията работи фантастично.маслото което ми препоръчаха е titan ATF 3000
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: смяна на масло ръчна ск.кутия мондео мк1
Какви пари е това?
Че моята е на същото дередже...
Че моята е на същото дередже...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- kserx76
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2009, 18:02
- Модел на автомобила: ford mondeo 2,0 136кс 1995г
Re: смяна на масло ръчна ск.кутия мондео мк1
[quote="S_C"]Какви пари е това?
Че моята е на същото дередже...[ами ще те излъжа купувах и други неща,около 15лв е литара,а на теб ти трябват 2.5л
Че моята е на същото дередже...[ами ще те излъжа купувах и други неща,около 15лв е литара,а на теб ти трябват 2.5л