за форд мондео - малко информация

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
tony m
потребител
потребител
Регистриран: 29 мар 2011, 21:19
Модел на автомобила: ford mondeo 1993г 1.6 16v 90 к.с. хечбек
Status: Извън линия

за форд мондео - малко информация

Мнение от tony m » 09 апр 2011, 18:58

Здравейте колеги, имам няколко въпроса и се надявам, че ще получа важни за мен отговори. Имах Форд Мондео 1800 16v 1996г. комби но му изтропа мотора. Сега взех Монео 1600 16v 1993г. хечбек. Та питането ми е:
1. стъпковото моторче то 1800 ще стане ли на 1600, че сегашното ми Мондео, като го запаля пали от раз но малко след това почва да меша обороти 1200-500 и аха да изгасне. Ако подам газ направо си гасне. Така около 2 минути и след това заспива но 800 оборота. Казаха ми, че проблема идвал от стъпковото м
оторче и тъй като си имам цяла кола части, ви питам дали ще стане?
2. стрелкота за температурата ту работи ту не работи. смених таблата с уредите от другия форд и чудо, срелкота работи но скоростомера не! Да бях погледнал преди да ги сменя, че на по новия форд няма жило явно е електронно. Та някой има ли табло от мондео 1600 от 1993-1994г. за да пробвам. Апропо комбито ми беше с халогени, а сегашното не, мислих си,че само сменям броните и готово,ама не. Ключа за фаровете ми няма пускане на халогени, а от донора ми ключа не влиза в буксата. Моля за съвет. Какво мога да позвам от донора и как да си сложа халогените? :?: :?:

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”