Проблем със Стартера.
-
- потребител
- Регистриран: 13 фев 2010, 16:43
- Модел на автомобила: Mondeo mk1 1.8td
- Status: Извън линия
Проблем със Стартера.
Здравейте, Знам че се е изписало много по тая тема но някой конкретни неща останаха неясни за мене. Та, моят случей е че като дам на контакт и завъртя, първите 1-2 оборота ги прави сууупер бавно и след това въртенето се забързва и тогава пали забелязох обаче че на последък това се задълбочава и вече върти много бавно първите 2-3 до 4 оборота ама супер бавно чак събирам погледи. Странното е че след тези 2-3 оборота почва да забързва и да върти добре. До колкото разбрах от четене във форума това може да се дължи на износени четки, втулки (това не знам какво е) и мръсотия в стартера. та идват 2 почивни дни през който нямам и работа и пари така че мисля да я налегна пак. Въпросите ми са, как да сваля стартера и каде по точно се намира че там досега не бях барал, като го сваля какво да го правя и ако иска смяна на четките как точно да ги сменя и горе долу колко пари ще ми излезнат нови (нямам никаква представа за цената на тея работи и искам да си направя една груба сметка че напоследък кризата при мене само се задълбочава а на форда все нещо се разваля) Мондео 94 1.8Тд
Благодаря... пак... предварително!
Благодаря... пак... предварително!
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Проблем със Стартера.
А акумлатора в какво състояние е? Така както го описваш може и от слаб акумулатор да е.
-
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
- Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д
Аз бях така колега. Стартера ако нямаш инструменти няма да можеш да го свалих аз на моята дизелова фиеста се мъчих и не можах сам че ходих на сервиз заваряваха гайки ала бала.......... иначе ако не се лъйа четките и лагерите са по около 20 лева предполагам че за 30-40лв ще го оправиш.
Аз отидох и за 50 лева взех от моргата и като го сложих просто не можах да повярвам как върти тоя стартер а се мъчих с другия 3-4
Аз отидох и за 50 лева взех от моргата и като го сложих просто не можах да повярвам как върти тоя стартер а се мъчих с другия 3-4
ima samo dva vida koli Ford i drygi
-
- потребител
от акомулатор неможе да е защото го взимах преди 2-3 месеца чисто нов 75амп. пък и след тези 2-3 трудни завъртания започва да върти бързо което е нелогично ако ми е слаб акомулатора. Инструменти ще намеря каквито и да ми трябват, само ми трябва горе долу някакво разяснение какво да правя, че да не се чудя с часове защо нещо не става.
-
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
- Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д
Колега не съм разглобявал стартер не мога да ти дам подробна информация. Фтулките или лагерите трябва да са в двата края мисля че има капачка трябва да я свалиш и на капачката е единия лагер то ще видиш и четките тогава може да се разминеш само с почистване със спрей и малко смазване.
Потърси в нета схема на стартер нещо такова........
Потърси в нета схема на стартер нещо такова........
ima samo dva vida koli Ford i drygi
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Те така (по интернет) ако ставали тези неща...........THB написа:..... До колкото разбрах от четене във форума това може да се дължи на износени четки, втулки (това не знам какво е) и мръсотия в стартера. та идват 2 почивни дни през който нямам и работа и пари така че мисля да я налегна пак. Въпросите ми са, как да сваля стартера и каде по точно се намира че там досега не бях барал, като го сваля какво да го правя и ако иска смяна на четките как точно да ги сменя..........
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Колега, потърси си Хайнес за колата от замунда. В него е описано как се сваля и разглобява стартера.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Приятелю след като не можеш да намериш къде стои стартера, значи и работата не е за теб. Както го обясняваш нужна е надлежна профилактика на електромотора-стартера, смяна на четки и втулките на ротора, може и бендикса да е износен, и без майстор няма да минеш в никакъв случай, евентуално и стругар може да ти потрябва, сложничко е. Стартера се намира между радиатора и двигателя в дясно от помпата завит с болтове за мотора, и ако си играеш сам откачи акумолатора.
А като не пишеш в профила си от кой град си още по сложно става .
Успех .
А като не пишеш в профила си от кой град си още по сложно става .
Успех .
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
Стартера го видях снощи каде е, аз по принцип не съм спец по колите но се уча бързо пък и покрай тоя форд вече понаучих доста неща. Един приятел имаше подобен проблем с неговия дизелов голф, само че при него не беше толкова задълбочено, снощи като я запалих моята, на първият оборот направо се чуваше стържене. Та моят приятел с голфа ми каза че в село маджерито (на 10 км от Стара Загора) му вземали 40 лева за да му оправят стартера, така че ще се опитам да отделя някой лев и за първи път ще я закарам на майстор
.
От Стара Загора съм, пропуснал съм да го напиша, но можете да се ориентирате по номера на колата

От Стара Загора съм, пропуснал съм да го напиша, но можете да се ориентирате по номера на колата

- gazetto
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :) - Местоположение: с.Опанец - Плевен
- Контакти:
Колега не се стряскай толкоз.Има и хора които само плашат малко по-незнаещите.Та стартера може да го свалиш като първо отвиваш гайките на предния тампон.Намира се между радиатора и мотора.Тампона трябва да може да се разглобява на две и с малко мъки се вади.После с камъче 13 или 15 развиваш и шпилките които държат стартера.Кабелите може да ги свалиш преди или след стартера.Все става.Както си прецениш.След като го свалиш го рзглобяваш.Сваляш кожуха (в задния край има 2 или 3 дълги болтчета.)Хващаш го за оста и проверяваш за луфтове.Ако има луфт,значи си за втулки.Мисля че бяха някъде 10 лева,но не съм сигурен.Но най-добре е да се направят на стругар,защото поняго се износва оста и с нови втулки пак има луфт.Ако всичко е наред взимаш един парцал,малко бензин или нещо от сорта и почваш да го търкаш.Виж и по колектора може да има мизерийка.Четките ще ги видиш като го разглобиш.Преценяваш имат или нямат живот.Ако са износени се сменят.Смяната е лесна.Ако неможеш, като занесеш в сервиза разглобен стартер и четки ще ти ги сменят на символични пари.И тва е.После събираш по обратния ред.Слагането на тампона е по-гадно.На стойкта, която се лови в магарето има две шпилки.Избиваш ги с някакъв дорник и си го нагласяш без проблем на мястото му.После слегаш шпилките и ако няма място да ги набиеш отдолу като стягаш с гайките ще се приберат.Според мен проблема ти е или от мръсотия или от втулки.А за бендикса забрави.Ако проблема е в него симптомите са други.Аз преди няколко дена минах тази манипулация за пореден път.При мен беше мизерийка.Веднъж на няколко месеца иска да го свалям и да го чистя
.Преди да почнеш да правиш каквото и да е откачи акумулатора.За тва се сещам.Всеки който не е скаран с инструментите може да си го оправи.Ако има нещо ще помагаме.Виж и колегата diesel 1.6 той май се занимава с подобни работи.