Двигателя се форсира
- Shooter
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
Ford Mondeo нова пръчка комби 2009 - Местоположение: Хасково
- Status: Извън линия
Двигателя се форсира
Здравейте. Преди време започнах една тема ама до никъде не достигна. Имам проблем. Двигателя когато навлезе в турбо режим 2500...3000 оборота се форсира и при изключване от скорост запазва оборотите без да подавам газ.
първоначално помислих че е от така наречения хидравличен компенсатор на ГНП. изкарах маркучлето от помпата и не капна капка гориво от там. запалих двигателя и форсирах но пак не капна. не бе от там. хванах се за турбото. плюе масло сигурно. извадих тръбата от интеркулера и действително при голямо форсиране леко пръска...като дезодорант...мъгла. свалих интеркулера да видя какво е турбото и да знам какво да търся. запалих двигателя без интеркулер т.е. и без турбо. подадох газ и небеса. остана си форсиран. и турбото не бе. взех от прехваленото люки моли извадих маркучите и запалих с него. работи около час. през това време форсирах и до над 4000 оборота. никакъв проблем. олекна ми. закачих си обратно нафтата и запалих пак. подадох газ и ужас....остана форсиран.
Ха сега някой да даде съвет. но и аргументиран. да обясни какво може да е и защо?
Чакам съвети! Положението е отчайващо.
първоначално помислих че е от така наречения хидравличен компенсатор на ГНП. изкарах маркучлето от помпата и не капна капка гориво от там. запалих двигателя и форсирах но пак не капна. не бе от там. хванах се за турбото. плюе масло сигурно. извадих тръбата от интеркулера и действително при голямо форсиране леко пръска...като дезодорант...мъгла. свалих интеркулера да видя какво е турбото и да знам какво да търся. запалих двигателя без интеркулер т.е. и без турбо. подадох газ и небеса. остана си форсиран. и турбото не бе. взех от прехваленото люки моли извадих маркучите и запалих с него. работи около час. през това време форсирах и до над 4000 оборота. никакъв проблем. олекна ми. закачих си обратно нафтата и запалих пак. подадох газ и ужас....остана форсиран.
Ха сега някой да даде съвет. но и аргументиран. да обясни какво може да е и защо?
Чакам съвети! Положението е отчайващо.
- maistorabg
- потребител
- Регистриран: 28 ное 2008, 03:19
- Модел на автомобила: G6A
Re: Двигателя се форсира
На пръв поглед глупаво но възможно,смуче въздух по горивопровода.
- Shooter
- потребител
не трябва ли да започне да прекъсва да тресеmaistorabg написа:На пръв поглед глупаво но възможно,смуче въздух по горивопровода.
не е от жилотоgazetto написа:Да не ти засяда жилото на газта......
- maistorabg
- потребител
- Регистриран: 28 ное 2008, 03:19
- Модел на автомобила: G6A
В турбо режима му трябва допълнително нафта.Shooter написа:не трябва ли да започне да прекъсва да тресеmaistorabg написа:На пръв поглед глупаво но възможно,смуче въздух по горивопровода.не е от жилотоgazetto написа:Да не ти засяда жилото на газта......
- Shooter
- потребител
Нека му трябва. нека си я взема. ама защо като пусна педала на газта и изключа от скорост двигателя остава на 3000 оборота.maistorabg написа:В турбо режима му трябва допълнително нафта.Shooter написа:не трябва ли да започне да прекъсва да тресеmaistorabg написа:На пръв поглед глупаво но възможно,смуче въздух по горивопровода.не е от жилотоgazetto написа:Да не ти засяда жилото на газта......
- gazetto
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :) - Местоположение: с.Опанец - Плевен
- Контакти:
Да не засяда нещо рейката на помпата....като я изворсираш пак не се ли оправя?На мен със старата помпа ми правеше подобни номера но ми ги държеше към 2000 оборота....и то не постоянно.
- Shooter
- потребител
не май самата помпа се форсира. майсторите казват че си отива. затова искам и вашето мнениеgazetto написа:Да не засяда нещо рейката на помпата....като я изворсираш пак не се ли оправя?На мен със старата помпа ми правеше подобни номера но ми ги държеше към 2000 оборота....и то не постоянно.
-
- потребител
- Регистриран: 02 авг 2008, 22:32
- Модел на автомобила: форд ескорт 1.8тд
колега,не разбрах добре.аз също имах този проблем.при 1800-2000 оборота за 2-3 секунди при постоянна газ се форсираше.след това на празен ход сьщото.на тръбичката която свьрзва турбото и помпата сложих възвратен клапан и е ок.