Протече ми лагер помпата на съединителя
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
- Status: Извън линия
Протече ми лагер помпата на съединителя
Преди 20 дни ми засвятка лампичката на спирачките, видях спирачното масло намаляло долях, вчера пак светна, легнах отдолу и видях под кожуха на съединителя теч от спирачно масло. Ясно е че лагер помпата е заминала и трябва да се сменя. Да ама сега колата трябва много, трябва да се вади скоростната и т.н. та засега ще доливам и след края на септември ще я водя на доктора. По книжка помпата е нещо такова
Тук видях един колега предлага помпа от Фокус, ама дали ще пасне, ето тази Ясно е, че като се отвори се сменя и съединителя и става мама миа................
Май взе да ми писва и може и да се откажа от марката Форд.
Разбрах и че хич не е евтина (майстора ми каза към 180 лв.), нямам представа дали не може да се ремонтира (там смяна на гумички) или е утопия.Тук видях един колега предлага помпа от Фокус, ама дали ще пасне, ето тази Ясно е, че като се отвори се сменя и съединителя и става мама миа................
Май взе да ми писва и може и да се откажа от марката Форд.
- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
Re: Протече ми лагер помпата на съединителя
Със сигурност може да се ремонтира, стига обаче лагера да не е заминал. Ако е само теч, просто се сменя семеринга.
- tankovbg
- потребител
Само теч е, иначе си работи перфектно, няма шумове и прочие признаци за лагер.
Нямам представа за устройството и, дали не е капсулована, къде е този симеринг по снимките
И гледам си от Варна, от къде да се вземе този семеринг. То това ще стане като я извадя, но за всеки случай.
Да ама не, питах в Мотопфое и казаха че не подлежи на ремонт
и струва 229 лв
Нямам представа за устройството и, дали не е капсулована, къде е този симеринг по снимките
И гледам си от Варна, от къде да се вземе този семеринг. То това ще стане като я извадя, но за всеки случай.
Да ама не, питах в Мотопфое и казаха че не подлежи на ремонт
и струва 229 лв
- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
Може и да са прави. Пък и щом там струва 229, може би и не си заслужава да се прави.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Колега купи си нова помпа и то квалитетна да не сваляш скорости след 6 мес. пак.Съеденителя е най-натоварената част ,така че не рискувай.
- iv4oto76
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2007, 00:46
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16V SW 100 hp
Аз съм колегата който продава помпата но и аз те съветвам да си купи си нова помпа и даже да си смениш и двата диска, защото смяната на помпата е равносилно на смяна на съединител не по малко от 100-120 лв. и не знам дали си заслужава да дадеш 120 лв. и да правиш някакви опити с смяна на семерини. Ами ако не стане какво даваш нови 120 лв и купуваш нова помпа а и семерината протича когато лагера замине и почне да "играе" . Както съм написал и в моята тема за продажбата на помпата предпочитам да я вземе човек който е наясно и знае какво получава. В твоя случай едва ли предишния собственик е сменил съединителя и е продал колата което ще рече че твоя съединител е към края на живота си и ще е много глупаво ако отвориш колата и не го смениш. При това явно трябва да смениш помпата която я най скъпата част в комплекта съединител.
За това ако мислиш да я караш тая кола стисни зъби дай 500 лв. Всички други варианти са ако искаш да я продаваш или ти си майстор и можеш да си я смениш сами и можеш реално да прецениш какво е състоянието.
Не искам да си налагам мнението но на твое място аз не бих рискувал поздрави и успех
За това ако мислиш да я караш тая кола стисни зъби дай 500 лв. Всички други варианти са ако искаш да я продаваш или ти си майстор и можеш да си я смениш сами и можеш реално да прецениш какво е състоянието.
Не искам да си налагам мнението но на твое място аз не бих рискувал поздрави и успех

- pifivo1
- потребител
- Регистриран: 06 май 2007, 10:51
- Модел на автомобила: ford fiesta studio 1.25 16V zetec s газов инжекцион
Колегите са прави. При теча от хидравличния лагер се поврежда и съединителя /или му се скъсява ресурса/, така че смяната му е наложителна.Хидравличния лагер е капсулован и не подлежи на ремонт.Аз го смених пролетта заедно със съединителя /притискателен и феродов диск/ - излезе около 220 лагер, 120 - съединител /някакъв на евросъюза/ и 60 лв. труд. Успех!iv4oto76 написа:Аз съм колегата който продава помпата но и аз те съветвам да си купи си нова помпа и даже да си смениш и двата диска, защото смяната на помпата е равносилно на смяна на съединител не по малко от 100-120 лв. и не знам дали си заслужава да дадеш 120 лв. и да правиш някакви опити с смяна на семерини. Ами ако не стане какво даваш нови 120 лв и купуваш нова помпа а и семерината протича когато лагера замине и почне да "играе" . Както съм написал и в моята тема за продажбата на помпата предпочитам да я вземе човек който е наясно и знае какво получава. В твоя случай едва ли предишния собственик е сменил съединителя и е продал колата което ще рече че твоя съединител е към края на живота си и ще е много глупаво ако отвориш колата и не го смениш. При това явно трябва да смениш помпата която я най скъпата част в комплекта съединител.
- tankovbg
- потребител
Така и ще направя, благодаря за съветите.