при палене лампичката за маслото свети по-дълго - Golf 2
-
- потребител
- Регистриран: 27 дек 2006, 20:13
- Модел на автомобила: Golf 2 GTD
- Status: Извън линия
при палене лампичката за маслото свети по-дълго - Golf 2
Здравейте на всички и предварително се извинявам,че пиша в този форум ,но никаде другаде неми отговарят .Надявам се тук да ме посъветвате.
Преди няколко дена си докарах колата и видях, че маслото ми е в минималната граница (леко над нея ) реших да долея ,обаче явно съм долял много и на сутринта ми се беше качило над макса. Та вчера реших да го източа малко да доиде посредата.Пробвах да отвия филтера но неможах нямам ключ и се реших през пробката,на картера. Голяма грешка.
.Докато я завия и я изпуснах и ми изтече цялото масло.
. Днес си източих сичко отвих я пак беше останало малко и налях друго. Искам да питам дали правилно съм постъпил, или съм направил грешка.Смяната я направих като отвих пробката на картера и изчаках да изтече цялото масло.след това развих масления филтер и го смених с друг и налях маслото.Без да права промивка.Преди колата беше със Vallvoline 15W40 а сега и сипах Elastic 15W40 .Колата е Голф 2 GTD
днес го покарах малко и забелязах ,че при палене лампичката за маслото свети малко по дълго от колкото беше преди от какво може да се дължи това. попринцип знам ,че е от редукционния клапан ,но Масления филтер го смених като налях новото масло
.Ако имате някакви предположения моля споделете ги защото вече ме е страх, много се нервирам как можах да я изпусна

Преди няколко дена си докарах колата и видях, че маслото ми е в минималната граница (леко над нея ) реших да долея ,обаче явно съм долял много и на сутринта ми се беше качило над макса. Та вчера реших да го източа малко да доиде посредата.Пробвах да отвия филтера но неможах нямам ключ и се реших през пробката,на картера. Голяма грешка.

днес го покарах малко и забелязах ,че при палене лампичката за маслото свети малко по дълго от колкото беше преди от какво може да се дължи това. попринцип знам ,че е от редукционния клапан ,но Масления филтер го смених като налях новото масло

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Масло
Точно по описания от теб начин се сменя маслото (промиването е желателно но не е задължително).
Относно по-дългото светене на лампата, също не е фатално. Явно на новия филтър обратния клапан не държи добре и като стои колата маслото от него изтича в картера. Това не пречи на нормалната работа след това. Като запалиш на помпата и трябва повече време докато напълни филтъра. Желателно е в този момент да не форсираш д-ля.
Относно по-дългото светене на лампата, също не е фатално. Явно на новия филтър обратния клапан не държи добре и като стои колата маслото от него изтича в картера. Това не пречи на нормалната работа след това. Като запалиш на помпата и трябва повече време докато напълни филтъра. Желателно е в този момент да не форсираш д-ля.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2006, 10:56
- Модел на автомобила: Сеат Леон 2002 1.6, 16v 77kw/105 к.с.
Re: при палене лампичката за маслото свети по-дълго - Golf 2
И аз си мисля че няма да имаш проблем, както Наско е писал сигурно е от масления филтър, като си сменях последния път маслото сложих Филтрон и сега като е седяла повечко и лапичката гасне по-бавно, преди бях с Моторкрафт и си гаснеше бързо.
-
- потребител
- Регистриран: 27 дек 2006, 20:13
- Модел на автомобила: Golf 2 GTD
Мерси много
.А относно Маслото Elastic дали е добре за такъв мотор.Щото имам чувството че малко повечко ми трака.Но може би е мое внушение защото се пак са от един клас.И двете са еднакво гъсти. 

- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Във VW форума какво казаха по въпроса? Защото уж по-скоро за маслото на Ford мога да ти кажат за кои двигатели е подходящо.Turbofen написа:Мерси много.А относно Маслото Elastic дали е добре за такъв мотор.Щото имам чувството че малко повечко ми трака.Но може би е мое внушение защото се пак са от един клас.И двете са еднакво гъсти.