при палене лампичката за маслото свети по-дълго - Golf 2

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Turbofen
потребител
потребител
Регистриран: 27 дек 2006, 20:13
Модел на автомобила: Golf 2 GTD
Status: Извън линия

при палене лампичката за маслото свети по-дълго - Golf 2

Мнение от Turbofen » 12 мар 2008, 19:17

Здравейте на всички и предварително се извинявам,че пиша в този форум ,но никаде другаде неми отговарят .Надявам се тук да ме посъветвате.
Преди няколко дена си докарах колата и видях, че маслото ми е в минималната граница (леко над нея ) реших да долея ,обаче явно съм долял много и на сутринта ми се беше качило над макса. Та вчера реших да го източа малко да доиде посредата.Пробвах да отвия филтера но неможах нямам ключ и се реших през пробката,на картера. Голяма грешка. :x .Докато я завия и я изпуснах и ми изтече цялото масло. :cry: :cry: . Днес си източих сичко отвих я пак беше останало малко и налях друго. Искам да питам дали правилно съм постъпил, или съм направил грешка.Смяната я направих като отвих пробката на картера и изчаках да изтече цялото масло.след това развих масления филтер и го смених с друг и налях маслото.Без да права промивка.Преди колата беше със Vallvoline 15W40 а сега и сипах Elastic 15W40 .Колата е Голф 2 GTD
днес го покарах малко и забелязах ,че при палене лампичката за маслото свети малко по дълго от колкото беше преди от какво може да се дължи това. попринцип знам ,че е от редукционния клапан ,но Масления филтер го смених като налях новото масло :-/: .Ако имате някакви предположения моля споделете ги защото вече ме е страх, много се нервирам как можах да я изпусна :cry: :cry:

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: Масло

Мнение от HACKO » 12 мар 2008, 19:53

Точно по описания от теб начин се сменя маслото (промиването е желателно но не е задължително).
Относно по-дългото светене на лампата, също не е фатално. Явно на новия филтър обратния клапан не държи добре и като стои колата маслото от него изтича в картера. Това не пречи на нормалната работа след това. Като запалиш на помпата и трябва повече време докато напълни филтъра. Желателно е в този момент да не форсираш д-ля.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

vladislav
потребител
потребител
Регистриран: 15 ное 2006, 10:56
Модел на автомобила: Сеат Леон 2002 1.6, 16v 77kw/105 к.с.

Re: при палене лампичката за маслото свети по-дълго - Golf 2

Мнение от vladislav » 13 мар 2008, 11:59

И аз си мисля че няма да имаш проблем, както Наско е писал сигурно е от масления филтър, като си сменях последния път маслото сложих Филтрон и сега като е седяла повечко и лапичката гасне по-бавно, преди бях с Моторкрафт и си гаснеше бързо.

Turbofen
потребител
потребител
Регистриран: 27 дек 2006, 20:13
Модел на автомобила: Golf 2 GTD

Мнение от Turbofen » 13 мар 2008, 16:38

Мерси много :) .А относно Маслото Elastic дали е добре за такъв мотор.Щото имам чувството че малко повечко ми трака.Но може би е мое внушение защото се пак са от един клас.И двете са еднакво гъсти. :roll:

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 13 мар 2008, 16:44

Turbofen написа:Мерси много :) .А относно Маслото Elastic дали е добре за такъв мотор.Щото имам чувството че малко повечко ми трака.Но може би е мое внушение защото се пак са от един клас.И двете са еднакво гъсти. :roll:
Във VW форума какво казаха по въпроса? Защото уж по-скоро за маслото на Ford мога да ти кажат за кои двигатели е подходящо.
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”