проблем с компютъра на нафтовата помпа на фокус
-
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2008, 21:33
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tddi
- Status: Извън линия
Re: проблем с компютъра на нафтовата помпа на фокус
Може и така да е,или по скоро дано да е така защото нямам излишни 1000 и кусур лева
,неска си зех една добавка за нафтата уж да почисти дюзите,дано да стане с нея

- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
Днес реално кво ми се случи.забелязах ей тъй като при теб че колата нещо не се изстрелва иначе си върви ама,прибирам се преди малко викам я да дигна предния капак да вида дали има масло това унова и кво мислиш виждам един вакуум към турбото скъсан.Явно трябва да взема всички тия маркучета да ги подменя щот не ми се случва за пръв път виж си и ти тез вакууми.dj_xclusive написа:Може и така да е,или по скоро дано да е така защото нямам излишни 1000 и кусур лева![]()
,неска си зех една добавка за нафтата уж да почисти дюзите,дано да стане с нея

Последна промяна от chefo_ukr на 06 фев 2009, 12:24, променено общо 1 път.
-
- потребител
Прати ако можеш няква снимка да видя за кво става въпрос
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Колега, разгледай това http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 13#p102113 мнение, разгледай и цялата тема. Огледай всички тея маркучета за които съм писал там! Свали си снимките които съм дал, уголеми си ги и прочети това което съм написал и посочил на снимката.dj_xclusive написа:Прати ако можеш няква снимка да видя за кво става въпрос
На моята, тоя маркуч първо се цепеше точно на влизане в EGR клапана.
Смених го, сложих друг и той пък се разшири и взе сам да излиза. Накрая отидох при майстори дето поставят газови уредби и си купих маркуч, където го поставят на вакуума за управление на изспаритела. От тогава нямам проблем с тея маркучи.
-
- потребител
Колега искам да те питам ти имал ли си някакви проблеми с помпата щото малко ме плашат тея суми тука за ремонти
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Не, не съм имал проблем с помпата (и слава богу).
Предишния собственик от когото взех колата, заради едното пушене смени 4-те дюзи (така го посъветваха в МП), нищо не се оправи, после проблем с помпата казаха. От там в Супер дизел в София, помпата на стенд, стояхме 2 дни в София и се оказа, че и тя е наред (сумата която вече пръсна само за това нарастна до над 2000лв. тогава). Пушенето не се оправи, случайно го оправи майстор на доста по-късен етап, когато на колата трябваше да и се сменят ремъци и споменахме за пушенето. EGR клапана се оказа, изолиран е както съм обяснил в предишния ми пост в темата от линка които съм дал. Да не викам дявола, проблеми от подобно естество не съм имал. Върви добре, пропушва понякога повече, понякога по-малко при натоварване на двигатела в ниски обороти на голяма предавка. Разхода е нормален, пали добре и при ниски темнператури.
Мисълта ми е, не се хвърляй на най-скъпия ремонт от самото начало на проблема. Въпроса е да се проверят дребните неща и постепенно да се търси решения към по-сложното. Успех и пиши какво се случва, ще помагам с каквото мога
.
Предишния собственик от когото взех колата, заради едното пушене смени 4-те дюзи (така го посъветваха в МП), нищо не се оправи, после проблем с помпата казаха. От там в Супер дизел в София, помпата на стенд, стояхме 2 дни в София и се оказа, че и тя е наред (сумата която вече пръсна само за това нарастна до над 2000лв. тогава). Пушенето не се оправи, случайно го оправи майстор на доста по-късен етап, когато на колата трябваше да и се сменят ремъци и споменахме за пушенето. EGR клапана се оказа, изолиран е както съм обяснил в предишния ми пост в темата от линка които съм дал. Да не викам дявола, проблеми от подобно естество не съм имал. Върви добре, пропушва понякога повече, понякога по-малко при натоварване на двигатела в ниски обороти на голяма предавка. Разхода е нормален, пали добре и при ниски темнператури.
Мисълта ми е, не се хвърляй на най-скъпия ремонт от самото начало на проблема. Въпроса е да се проверят дребните неща и постепенно да се търси решения към по-сложното. Успех и пиши какво се случва, ще помагам с каквото мога

-
- потребител
Маи намерих проблема,като поразмардах маркучите,така просто си търсех нещо и докато си играех единия се счупи(излиза близо до ЕГР клапана и влиза в датчик) и изкарах гумичката поизчистих я и пак го вкарах.Като са качих колата работеше доста по-добре.Поръчах си го и утре ще сложа нов дано да е от него 

- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
Те маркучите са така повечето са се изпекли вече,аз всяка седмица вдигам капака и ровя маркучите
в багажника си нося 1м маркуч тей да има