проблем с компютъра на нафтовата помпа на фокус

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
dj_xclusive
потребител
потребител
Регистриран: 28 фев 2008, 21:33
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tddi
Status: Извън линия

Re: проблем с компютъра на нафтовата помпа на фокус

Мнение от dj_xclusive » 03 фев 2009, 22:03

Може и така да е,или по скоро дано да е така защото нямам излишни 1000 и кусур лева :roll: :roll: ,неска си зех една добавка за нафтата уж да почисти дюзите,дано да стане с нея

Потребителски аватар
chefo_ukr
потребител
потребител
Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ

Мнение от chefo_ukr » 05 фев 2009, 18:06

dj_xclusive написа:Може и така да е,или по скоро дано да е така защото нямам излишни 1000 и кусур лева :roll: :roll: ,неска си зех една добавка за нафтата уж да почисти дюзите,дано да стане с нея
Днес реално кво ми се случи.забелязах ей тъй като при теб че колата нещо не се изстрелва иначе си върви ама,прибирам се преди малко викам я да дигна предния капак да вида дали има масло това унова и кво мислиш виждам един вакуум към турбото скъсан.Явно трябва да взема всички тия маркучета да ги подменя щот не ми се случва за пръв път виж си и ти тез вакууми. :D
Последна промяна от chefo_ukr на 06 фев 2009, 12:24, променено общо 1 път.
Изображение

dj_xclusive
потребител
потребител

Мнение от dj_xclusive » 05 фев 2009, 21:43

Прати ако можеш няква снимка да видя за кво става въпрос

DTM
потребител
потребител
Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
Модел на автомобила: *
Контакти:

Мнение от DTM » 06 фев 2009, 11:06

dj_xclusive написа:Прати ако можеш няква снимка да видя за кво става въпрос
Колега, разгледай това http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 13#p102113 мнение, разгледай и цялата тема. Огледай всички тея маркучета за които съм писал там! Свали си снимките които съм дал, уголеми си ги и прочети това което съм написал и посочил на снимката.
На моята, тоя маркуч първо се цепеше точно на влизане в EGR клапана.
Смених го, сложих друг и той пък се разшири и взе сам да излиза. Накрая отидох при майстори дето поставят газови уредби и си купих маркуч, където го поставят на вакуума за управление на изспаритела. От тогава нямам проблем с тея маркучи.

dj_xclusive
потребител
потребител

Мнение от dj_xclusive » 08 фев 2009, 19:28

Колега искам да те питам ти имал ли си някакви проблеми с помпата щото малко ме плашат тея суми тука за ремонти

DTM
потребител
потребител
Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
Модел на автомобила: *
Контакти:

Мнение от DTM » 09 фев 2009, 13:35

Не, не съм имал проблем с помпата (и слава богу).
Предишния собственик от когото взех колата, заради едното пушене смени 4-те дюзи (така го посъветваха в МП), нищо не се оправи, после проблем с помпата казаха. От там в Супер дизел в София, помпата на стенд, стояхме 2 дни в София и се оказа, че и тя е наред (сумата която вече пръсна само за това нарастна до над 2000лв. тогава). Пушенето не се оправи, случайно го оправи майстор на доста по-късен етап, когато на колата трябваше да и се сменят ремъци и споменахме за пушенето. EGR клапана се оказа, изолиран е както съм обяснил в предишния ми пост в темата от линка които съм дал. Да не викам дявола, проблеми от подобно естество не съм имал. Върви добре, пропушва понякога повече, понякога по-малко при натоварване на двигатела в ниски обороти на голяма предавка. Разхода е нормален, пали добре и при ниски темнператури.
Мисълта ми е, не се хвърляй на най-скъпия ремонт от самото начало на проблема. Въпроса е да се проверят дребните неща и постепенно да се търси решения към по-сложното. Успех и пиши какво се случва, ще помагам с каквото мога :wink: .

dj_xclusive
потребител
потребител

Мнение от dj_xclusive » 09 фев 2009, 15:15

Маи намерих проблема,като поразмардах маркучите,така просто си търсех нещо и докато си играех единия се счупи(излиза близо до ЕГР клапана и влиза в датчик) и изкарах гумичката поизчистих я и пак го вкарах.Като са качих колата работеше доста по-добре.Поръчах си го и утре ще сложа нов дано да е от него :wink:

Потребителски аватар
chefo_ukr
потребител
потребител
Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ

Мнение от chefo_ukr » 09 фев 2009, 18:03

Те маркучите са така повечето са се изпекли вече,аз всяка седмица вдигам капака и ровя маркучите :D в багажника си нося 1м маркуч тей да има :D
Изображение

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”