Ford Fiesta 1.4 2005 - проблем със скоростна кутия

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Eiphnh
потребител
потребител
Регистриран: 03 окт 2014, 10:05
Модел на автомобила: Ford Fiesta, 1.4 16V
Status: Извън линия

Ford Fiesta 1.4 2005 - проблем със скоростна кутия

Мнение от Eiphnh » 19 юли 2017, 14:23

Здравейте,

Имам проблем със скоростната кутия на Фиестата (2005, 1.4 бензин, роботизирана скоростна кутия). Днес от сервиза на МОТО ПФОЕ ми казаха, че модулът е за смяна, а нов модул струвал 2500 лв. Колата изобщо не може да включи на скорост, въпреки че лостът се движи и съответно не може да запали.

След като се съвзех от първоначалния шок, сега трябва да измисля някакво решение и ще се радвам, ако можете да ми помогнете със съвет:

- Можете ли да препоръчате сервиз, който евентуално може да поправи модула?
- От къде мога да намеря модул за скоростна кутия на старо?
- Други идеи...

Благодаря много и хубав ден от мен!

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Ford Fiesta 1.4 2005 - проблем със скоростна кутия

Мнение от S_C » 20 юли 2017, 01:08

На дурашифта гътне ли му се електрониката...си с едни 2 бона назад още на полувремето. Кутията е серийно проблемна и до сега не съм чувал някой да се похвали с успешен ремонт на това недомислие. Всичко му е проблем. Ако не е контрола, ще е инсталацията до него. Ако и там не е, го мъчат механични проблеми по превключването...Едни познати искаха да купуват такива фиестери, върнати от лизинг в Германия. Скоростно се отказаха като разбраха за какво става въпрос. Явно и немският им собственик е разбрал нещата по трудния начин, щото бяха на много малко километри. При Форд за Европа нещата с автоматиката по кутиите изглежда няма да се промени скоро. Същата картинка от 80-те насам-нагазиш ли в полето, някъде там винаги стърчи един чеп, дето...тебе чака...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”