Focus 1.8 TDCI, тампон скоростна кутия
-
- потребител
- Регистриран: 09 фев 2014, 20:33
- Модел на автомобила: SUbaru Forester
- Status: Извън линия
Focus 1.8 TDCI, тампон скоростна кутия
Здравейте,
Чувам чукане отдолу при превключване между първа и втора и втора и трета скорост.
Предполагам е някакъв тампон на скоростната кутия.
Гледах в интернет , че има 2 тампона(лагер) - единият (метална пластина с 4 отвора и гумено гнездо) се монтира в ляво , а другият се монтира отзад на двигателя - прилича досущ на тампон на двигател.
Има ли някои представа, кой от двата трябва да се смени ?
Колата е - Форд Фокус 2008 1.8 ТДЦИ комби, ръчни скорости
Чувам чукане отдолу при превключване между първа и втора и втора и трета скорост.
Предполагам е някакъв тампон на скоростната кутия.
Гледах в интернет , че има 2 тампона(лагер) - единият (метална пластина с 4 отвора и гумено гнездо) се монтира в ляво , а другият се монтира отзад на двигателя - прилича досущ на тампон на двигател.
Има ли някои представа, кой от двата трябва да се смени ?
Колата е - Форд Фокус 2008 1.8 ТДЦИ комби, ръчни скорости
-
- потребител
Re: Focus 1.8 TDCI, тампон скоростна кутия
Причуква също при леко припомпване на газта на място, както и при изключване, ня която и да е скорост в движение.
-
- потребител
Оригиналният е FORD -1320951
Поръчах този JP-GROUP -1532450170 надявам се да пасне
Поръчах този JP-GROUP -1532450170 надявам се да пасне
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
А ти на сервиз беше ли, да я погледнат и преслушат? Или купуваш тампони за спорта? Миналата година сменях задния тампон, който беше такъв на вид https://www.autopower.bg/%D1%82%D0%B0%D ... 77398.html
При мен имаше буквално като удар в купето, усещаше се най-вече при преминаване на по-ниска предавка и по-рядко при рязко ускорение. Но си се усещаше доста осезаемо. Това почукване отдолу при смяна на предавките кой знае от колко други неща може да е...дано си уцелил все пак за тампона, да не са пари хвърлени на вятъра.
При мен имаше буквално като удар в купето, усещаше се най-вече при преминаване на по-ниска предавка и по-рядко при рязко ускорение. Но си се усещаше доста осезаемо. Това почукване отдолу при смяна на предавките кой знае от колко други неща може да е...дано си уцелил все пак за тампона, да не са пари хвърлени на вятъра.
-
- потребител
Понеже работя в чужбина, където в сервиз за изнспекция ще ми вземат 50 евро - имам познати майстори, които пробваха колата в движение и ми казаха, че е тампон на скотостите.
Проверих за моя модел и се оказа, че скотостите имат 3 тампона - един между купето и скоростите и 2, които са на рамата. Последните 2 са вързани един за друг.
Поръчах и трите от ebay, та на място ще се установява кой от тях е заминал.
Проверих за моя модел и се оказа, че скотостите имат 3 тампона - един между купето и скоростите и 2, които са на рамата. Последните 2 са вързани един за друг.
Поръчах и трите от ebay, та на място ще се установява кой от тях е заминал.