Правилни спецификации при избор на масло?

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
robber
потребител
потребител
Регистриран: 31 авг 2014, 19:37
Модел на автомобила: Ford Focus C-Max 2004. 136 коня, дизел.
Status: Извън линия

Правилни спецификации при избор на масло?

Мнение от robber » 06 апр 2016, 10:27

Колеги, въпроса ми не е толкова за избора на двигателно масло, колкото какво трябва да гледам при избора. Колата ми е Ford Focus C-Max 2000 кубика, 136 коня. Двигателя е на Пежо. И сега като търся подходящо масло се чудя по кои спецификации да го търся- на Форд или на Пежо... Щом двигателя е на Пежо не трябва ли да се съобразявам с техните спецификации? Обаждах се в Мото Пфое и ми казват ние слагаме това на Форд. те са лесни, пращат им и те слагат без да мислят. Обаче мен ме интересува по кои спецификации да се ориентира, след това избора ще ми е лесен вече. въпроса е да не сбъркам и да вземе нещо неподходящо. можете ли да помогнете и да ме ориентирате в цялото това нещо?
Ако знам казвам, ако не знам питам! Лична мъдрост :D
Ford Focus C-Max 2004. 136 катъра!

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Re: Правилни спецификации при избор на масло?

Мнение от DigiPro » 06 апр 2016, 20:37

За твоя мотор точно не мога да кажа, но колегата е с Пежо 307 1,6HDI 110, който се слага и на Фокус и C-Max. Та той си купува наливно фордовско 5w30 от Мото-Пфое и е много доволен. Двигателя му направо не се чува на празен ход и не трака като типичен дизел. Негов приятел взел C-Max със същият 1,6 дизел и го бил обслужил в някакво гаражче с някакво препоръчано от "майстора" масло, и двигателя му тракал страшно, та следващия път и той щял да слага от фордовското.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: Правилни спецификации при избор на масло?

Мнение от HACKO » 06 апр 2016, 21:16

Като почнете, човек ще рече, че карате F1. А какво ти гарантира, че съдържанието на опаковката отговаря на написаното на етикета? На двигател на 200+ хил. км, каквото и масло да му сложиш ще върви.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=4474
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Заключена

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”