Mondeo 2.2 TDCi 2005 втора скорост не влиза
Mondeo 2.2 TDCi 2005 втора скорост не влиза
От скоро съм собственик на Mondeo 2.2 TDCi 2005г с шест степенна скоростна кутия. Често се появява проблем при който при намаляне на скороста (при влизане в някоя пресечка или след гърбица) и предпоставка за преминаване от по-висока към скорост към втора тя отказва да влезе. Съединителят е натиснат до долу, но скоростния лост не иска да влезе. При намаляне на скороста почти до спиране сътветно и първа не влиза. В тази ситуация излизам или като мина на трета с мъка или просто спирам и тръгвам на първа без никакъв проблем, като в доста от тези случаи отнясям цветушни псувни от движещите се след мен. Никога съм нямал проблем при включването на втора при преминаване от първа.
Явно проблемът е със скоростната кутия, но силно се надявам да не е много сериозен.
Бихте ли ми препоръчали сервиз в който могат да диагностицират проблема или съответно имат опит с такива скоростни кутии.
Явно проблемът е със скоростната кутия, но силно се надявам да не е много сериозен.

Бихте ли ми препоръчали сервиз в който могат да диагностицират проблема или съответно имат опит с такива скоростни кутии.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Mondeo 2.2 TDCi 2005 втора скорост не влиза
Това ни е форумния майстор за София:http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 71#p470686
На ако е за ремонт скоростната кутия е сложно- там е много и неблагодарен труд. Да се надяваме че е някой тампон, или приводите.
Успех.
На ако е за ремонт скоростната кутия е сложно- там е много и неблагодарен труд. Да се надяваме че е някой тампон, или приводите.
Успех.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО