Ford Fiesta 1998 1.8d Проблем с паленето
-
- потребител
- Регистриран: 30 яну 2016, 23:09
- Status: Извън линия
Ford Fiesta 1998 1.8d Проблем с паленето
Здравейте току що се регистрирах имам следния проблем колата е фиеста 98ма 1.8д изобщо не иска да върти първо си помислих че е от стартера смених го но...нищо не се промени казаха ми че е можело да е от датчикът на коляновия вал та ако имате идей от какво друго може да е или и ако според вас е от датчикът моля споделете благодаря ви предварително..

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Ford Fiesta 1998 1.8d Проблем с паленето
Свързваш се с този човек:http://fordclub.bg/forum/memberlist.php ... de65799792 От Бургас е,- ще ти помогне.
Бургазлии във Фейсбук:https://www.facebook.com/groups/toniboy/
Бургазлии във Фейсбук:https://www.facebook.com/groups/toniboy/
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
И последно, след смяната на стартера иска ли да върти? Защото от едното изречение, в което е пльосната всичката информация, не става ясно:Zlatin Dinkov написа:Здравейте току що се регистрирах имам следния проблем колата е фиеста 98ма 1.8д изобщо не иска да върти първо си помислих че е от стартера смених го но...нищо не се промени казаха ми че е можело да е от датчикът на коляновия вал та ако имате идей от какво друго може да е или и ако според вас е от датчикът моля споделете благодаря ви предварително..
"... изобщо не иска да върти първо си помислих че е от стартера смених го но...нищо не се промени..."
Варианти да не завърта стартер, са: липса на достатъчно захранване до стартера от кофти акумулатор или свръзки; имобилайзер с амнезия, ако колата е оборудвана (а '98 най-вероятно има); повреден клеморед на контактния ключ или предпазител. Можеш да пробваш принудително да подадеш захранване от "+" на акумулатора с някакъв проводник на малкото болтче на стартера, като преди това си изключил колата от скорост, да не ти натроши краката. Ако изхвърли бендикса и превърти коляновият вал - първата посочена причина отпада. Ако изхвърли бендикса и не успее да превърти, при добре зареден акумулатор - голям проблем. Датчика на коляновия вал ти е последната грижа за този дизелов мотор, той само брои обороти и според него компютърът коригира предварението при работещ двигател.
За сега толкова.
-
- потребител
Дори и след като смених стартера не иска да върти забравих и да спомена че на дърпане пали
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Добре де, преди да смениш стартера, на някой дойде ли му на акъла да провери до него отива ли напрежение?
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Сега проверих няма напрежение
- OgiDogi
- потребител
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
Няма напрежение къде - на дебелия проводник от акумулатора или на тънкият, който идва от към контактния ключ? Ако някой не ти е завъртял и да държи ключа на стартер, на тънкия не чакай да измериш нещо. При здрави предпазители, за да не отива напрежение след ключа, виновникът най-вероятно е клемореда - пластината за стартера е нагоряла. Ако не си в час по жици и тоци, по-добре бутай, пали и отивай при някой запознат с материята, през форума трудно ще стане.Zlatin Dinkov написа:Сега проверих няма напрежение
-
- потребител
На дебелия проводник..но аз не разбирам от ел и още утре е в сервиза благодаря ви на всички 

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Е на дебелия проводник тока идва директно от акумулатора !?????????????Zlatin Dinkov написа:На дебелия проводник..но аз не разбирам от ел и още утре е в сервиза благодаря ви на всички
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- OgiDogi
- потребител
Не ме настъпвай по мазола, че съм бил 9 години даскал по жици и тоциЯЛТА написа:Е на дебелия проводник тока идва директно от акумулатора !?????????????

На проводник в отворена верига (в случая - от шалтера) може да идва само напрежение от източник (акумулатора), ток протича само в затворените вериги пропорционално на приложеното върху консуматора напрежение (според публикацията на Георг Ом от 1827 г.)