форд мондео мк1 прекъсва
-
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2013, 15:37
- Модел на автомобила: ford mondeo mk-1 1993 2.0 16 v 136 ps sedan
- Status: Извън линия
форд мондео мк1 прекъсва
здравейте колеги,от няколко седмици имам проблем но понеже не разбирам много реших да питам колата е форд мондео 93 2.0 136 прекъсва по време на движение оборотите падат рязко и изключва един от цилиндрите след това се оправя за 10 минути и пак на ново ужасно е не може да се кара при изключването на цилиндъра гърми отпред нещо карал съм я на майстор установи се че имам масло при свещите смених гарнитура на клапаните същата работа пак прекъсва смених и свещите след това и пак същата работа има газово обикновено Виали със изпарител не вярвам обаче че е свързано със него защото и на бензин прави така . ако някои може да предполжи и да ми предложи вариант ще съм много благодарен!
-
- потребител
Re: форд мондео мк1 прекъсва
може ли да се разбере дали са заминали по някакъв начин ? щото за бая скъпи поне до колкото ми казаха ?
също така ми гърми резонартора 3 такива сменям вече за въздух който е със някакъв датчик и букса отиваща в дебитомера гледам че повечето колеги са ги премахнали тези пласмаси и са продълйили гумената свръзка към дебитомера как става това? буксите какво се случва с тях?
имам и свободно нещо към газовото нито знам какво е нито за какво служи
http://xarchiwum.pl/silniczek-krokowy-i1460251504.html ето такова нещо но не включено никаде виси на кабелите само
също така ми гърми резонартора 3 такива сменям вече за въздух който е със някакъв датчик и букса отиваща в дебитомера гледам че повечето колеги са ги премахнали тези пласмаси и са продълйили гумената свръзка към дебитомера как става това? буксите какво се случва с тях?
имам и свободно нещо към газовото нито знам какво е нито за какво служи
http://xarchiwum.pl/silniczek-krokowy-i1460251504.html ето такова нещо но не включено никаде виси на кабелите само
Последна промяна от paci на 09 фев 2014, 14:17, променено общо 1 път.
Причина: сливане на мнения
Причина: сливане на мнения
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Щом гърми на газ имаш проблем с токовете, лично мое мнение си е, че на този мотор да смениш само свещите без кабелите или обратно си е пари на вятъра защото главно проблема тук е че пробиват лулите, по изолатора на свещите имаш ли вертикални набраздявания?
Това от газовата ти предполагам, че е ламбда контрола и, и някой го е изхвърлил защото най вероятно не работи.
Това от газовата ти предполагам, че е ламбда контрола и, и някой го е изхвърлил защото най вероятно не работи.

-
- потребител
ами не се наблюдават такива набраздявания ж самата лула има някакаква смазка обацхе понеже преди малко сжалях свещите има масло отдолу трябва ли да е така? преди да сменя гарнитурата имаше доста масло там и понеже ти си със същата кола като мен ще те питам ти имаш ли пластмасов резонатор на които пише 2.литра 136 пферде щархе защото ако има чалъм да го махна ще го махна
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Колега смени си кабелите и закарай колата на някой кадърен МАЙСТОР газаджия да ти постави кихалки на колекторите
и на резонаторната кутия също и на въздушния фиптар . Кихалките не са скъпи но ако ги поставиш ще ти спестят много главоболия с които си се сблъкал досега . Поставят се 4 малки кихалки на всеки цилиндар по една и две големи на резонаторната кутия на кутията на въздушния филтар .Направиш ли го това не е необходимо да поставяш гумени връски помежду резонатора и филтара .
и на резонаторната кутия също и на въздушния фиптар . Кихалките не са скъпи но ако ги поставиш ще ти спестят много главоболия с които си се сблъкал досега . Поставят се 4 малки кихалки на всеки цилиндар по една и две големи на резонаторната кутия на кутията на въздушния филтар .Направиш ли го това не е необходимо да поставяш гумени връски помежду резонатора и филтара .
-
- потребител
колеги закарах колата на газаджия каза ми че газовото цитирам ми било най-малкия дерт обясни ми че колата черпала повече въздух и за това нямало правилно изгаряне на газта поради това гърмяло също така ми каза за някакъв стъпков мотор на двигателя можело да е за смяна разбра се че четвърти цилиндър изключва а и ако това е от многото въздух може ли да ми държи прекалено високи обороти някъде от порядъка на 2600/800 оборота постоянно свалях клемата на акумолатора не помага ?