Проблем с лампата на маслото.
-
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2012, 23:51
- Модел на автомобила: Focus
- Status: Извън линия
Проблем с лампата на маслото.
Здравейте колеги!
Имам едно запитване към вас.
От скоро съм притежател на Focus Wagon 1.8 TDDi 2001, много хубава количка!
Преди време започна да ми премигва лампичката за маслото, но нямам спомен дали преди смяната на ремъка и ролката или след.
Когато рязко чуквах волана в някаква посока ми премигваше. Сега преди 30 мин., докато се прибирах, се наложи да премина през един участък засипан с баластра и започна да мига доста осезаемо, докато не спрях пред моя блок и загасих двигателя. След 5-10 мин., отново потеглих и до паркинга не е мигвало изобщо нищо! И още нещо ме гложди! Когато сменявах маслото си взех туба от 5 литра, но маслара ми каза, че този двигател събира 5, 600, аз трябваше да си долея, но така и не го направих - дали има проблем от това на пръчката за маслото всичко си е окей.
Не съм много наясно с автомобилите но знам, че когато тази лампичка свети - нещата могат да бъдат много сериозни..
Имам едно запитване към вас.
От скоро съм притежател на Focus Wagon 1.8 TDDi 2001, много хубава количка!
Преди време започна да ми премигва лампичката за маслото, но нямам спомен дали преди смяната на ремъка и ролката или след.
Когато рязко чуквах волана в някаква посока ми премигваше. Сега преди 30 мин., докато се прибирах, се наложи да премина през един участък засипан с баластра и започна да мига доста осезаемо, докато не спрях пред моя блок и загасих двигателя. След 5-10 мин., отново потеглих и до паркинга не е мигвало изобщо нищо! И още нещо ме гложди! Когато сменявах маслото си взех туба от 5 литра, но маслара ми каза, че този двигател събира 5, 600, аз трябваше да си долея, но така и не го направих - дали има проблем от това на пръчката за маслото всичко си е окей.
Не съм много наясно с автомобилите но знам, че когато тази лампичка свети - нещата могат да бъдат много сериозни..
-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Re: Проблем с лампата на маслото.
Ако можеш си спомни дали ефектът е започнал да се проявява след смяната на маслото и разгледай вариантите - включително дали е възможно поради износени части на двигателя при продажбата да са сложили по-гъсто масло, или масло с молибденова добавка. При работата на двигателя маслената помпа създава определено налягане на маслото. На това налягане разчитат много неща в двигателя и затова знаеш, че никак не добре двигателят да работи, ако тази лампичка свети.
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
за съжаление 99 процента от проблемите с лампата на маслото на са проблеми с лампата , а с нещо по-тревожно.Проблемите могат да варират в големи граници.Като се почне от кофти масло или проблемен датчик за масло , преминеш през електрически проблем и накрая ако се изчерпи всичко стигаш до най-неприятното , а именно износени лагери или маслена помпа.
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Една кола не може да се оправи докато не се счупи
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
За това че не си доливал е нормално - не може да се източи докрай старото масло - винаги остава.
А за премигването - убеди се първо, че не е ел.проблем с кабела и/или датчика преди да се вкараш във филма. Ако трябва смени датчика (10-на лв. е).
Защото после е отваряне на картер, сваляне и проверка на маслена помпа и т.н.
А за премигването - убеди се първо, че не е ел.проблем с кабела и/или датчика преди да се вкараш във филма. Ако трябва смени датчика (10-на лв. е).
Защото после е отваряне на картер, сваляне и проверка на маслена помпа и т.н.
-
- потребител
- Регистриран: 22 юли 2009, 02:24
- Модел на автомобила: Focus mk1 1.6 SE
Възможни причини 1. Лоша (хлабава окислена) връзка на кабела. 2. Повреден датчик. 3. Не пдходящо моторно масло. 4. Износени (повредени) механизми на двигателя (маслена помпа, лагери на колянов вал или запушвания по маслената магистрала).
Пепоръка : НЕЗАБАВНО ОТКРИВАНЕ НА ПРОБЛЕМА - освен ,ако колата е служебна и искаш да се отървеш от нея.
При мен беше 2.
Пепоръка : НЕЗАБАВНО ОТКРИВАНЕ НА ПРОБЛЕМА - освен ,ако колата е служебна и искаш да се отървеш от нея.
При мен беше 2.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
При мен пък беше подбит картер и запушваше смукателя частично. Но до като го открия смених масло, 2 пъти маслен филтър, датчик /37 лв. беше оригиналния, не се лъжете с ментета по 10 лв./ И се оказа, че при повишено налягане хвърля масло от семеринга на помпата и италианеца е решил нещата кардинално - запушил е смукателя. Та погледни си състоянието на картера
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
По-скоро джамбазина я е "омагьосал" с някоя добавка и сега след 3-4 смени на масло лампата ще започне постоянно да си свети.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!