Къде ми отиде масълцето???

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
MyxomopeC
потребител
потребител
Регистриран: 14 авг 2010, 21:23
Модел на автомобила: Ford Focus MK2.5/2.0/TITANIUM
Status: Извън линия

Къде ми отиде масълцето???

Мнение от MyxomopeC » 06 авг 2012, 19:43

Здравейте колеги!!!

Проблемът ми е следния... Преди година да кажем си смених маслото. Карам с 5W30 Formula. На тази смяна(първата ми) беше заминало около 600-700 гр. и майсторите казаха щом не ти заминава маслото карай си я с това тънкото... но след тази смяна стана нещо ... до момента(почти съм стигнал километрите за смяна 8000) съм и налял почти 2л. Гледаха ми двигателя, но по него няма течове. Черното по ауспука не е мазно(майстора, който гледа ауспуха нарече черното "нещо" "обогатена смес" каквото и да значи това). Казвам Ви го това в скобите, защото се надявам да ви послужи като информация. На мен лично не ми говори нищо. С друг майстор погледнахме под колата имаше омазняване м/у скоростната кутия и двигателя и когато го помириса ... констатира, че това е двигателно маслко(сигурно миришат различно :) )
Това бяха 2-ма различни майстори. 1-вия ме посъветва да сменим филтър и клапа на колектора.
2-рия ми каза, че най-вероятно изтича от тази семеринга на коляновия вал и отива в скоростната кутия... което не било кой знае колко добро :)
И двамата ме питаха дали колата губи мощност или харчи повече, но аз поне не смятам, че губи мощност или харчи повече от обикновенното. Друго нещо... не се вижда някакъв пушек от ауспуха..

Благодаря Ви, че бяхте добри да прочетете всичко това :) Надявам се да имате решение :)
Ще го докараме ...

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: Къде ми отиде масълцето???

Мнение от HACKO » 06 авг 2012, 19:50

Сменяш гумичките на клапаните и нещата си идват на място.

peigera
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.

Мнение от peigera » 06 авг 2012, 20:02

Както е казал Наско и освен това колега знай, че масло налято в двигател мине ли година се сменя дори и да не е навъртяло километрите си.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 06 авг 2012, 20:40

И още, ако някога колата е прегрявана сериозно,- то всички семеринги по двигателя се "изпичат" и за нищо не стават а маслото си шурти на където си намери място.
Това ако тече от семеринга на коляновия вал. Ей тоя чичко обича да се занимава с такива работи:
http://www.clubford.org/forum/memberlis ... le&u=11994
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”