Проблем с двигателя на форд ка
-
- потребител
- Регистриран: 29 май 2012, 12:20
- Модел на автомобила: Ford Ka
- Status: Извън линия
Проблем с двигателя на форд ка
Здравейте ! Имам проблем с двигателя (1,3 бензин 2000г). Колата работи на 3 цилиндъра и прекъсва също така дава висок разход на гориво. Проблема не е от свещите и кабелите. Имал ли е някой подобен проблем?
- baro
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
- Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.
Re: Проблем с двигателя на форд ка
Здравей щом не е със сигурност от свещи и кабели трябва да се замери компресията на цилиндъра и ще си проличи какво е ,може и клапани да се окажат.Подобно нещо ми се е случвало с Фиеста бяха се откопчали прътите на кобилиците на единия цилиндър и нямаше компресия защото клапаните не се движат.Успех
-
- потребител
- Регистриран: 21 дек 2008, 08:37
- Модел на автомобила: ford fiesta 99,1,3i ENDURA-E
А бобината?Аз така смених кабели,свещи ,а то излезе спукана бобина и си прекъсваше,и си работеше на 3 цил.,и си гореше повече.Особено се проличаваше в такова мокро време.Вземи отнякъде назаем за проба,че иначе не са евтини да затваряш 70-100 лв. без да си сигурен че проблема е в нея,но натам отива работата.Ка-то има двигател като на моята фиеста и е много корав иначе.
-
- потребител
Измерихме компресията на цилиндрите (показа 11, а на 4-ти - 6).Наляхме малко масълце и се вдигна на 9. Искат ми минимално 600 лв за ремонт на двигател, симеринги, маслен филтър, но мисля да я заведа на друго място...или да пробвам с бобината...водила съм я няколко пъти на различни сервизи и всеки казва различно, а много искам да си я оправя

-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Може би няма смисъл да сменяш бобината при това положение.
Имаше някакъв номер с наливане по малко газ в цилиндрите и изчакване една нощ - ако се е образувал достатъчно нагар и има запекли сегменти може да има подобрение от тази процедура, да се освободят.
Дай малко подробности за обстоятелствата около възникване на дефекта - на колко километра е двигателят, добре ли е работил преди това, сменяно ли е маслото, прегрявана ли е, наливан ли е съмнителен бензин, работи ли на газ и други такива.
И кажи в кой град се намира колата - някой може да знае кадърни майстори да я прегледат.
И пиши после да ти дадат съвет какво да правиш с двигателя - ремонт ли, нови части на старо може би, или смяна двигател.
Имаше някакъв номер с наливане по малко газ в цилиндрите и изчакване една нощ - ако се е образувал достатъчно нагар и има запекли сегменти може да има подобрение от тази процедура, да се освободят.
Дай малко подробности за обстоятелствата около възникване на дефекта - на колко километра е двигателят, добре ли е работил преди това, сменяно ли е маслото, прегрявана ли е, наливан ли е съмнителен бензин, работи ли на газ и други такива.
И кажи в кой град се намира колата - някой може да знае кадърни майстори да я прегледат.
И пиши после да ти дадат съвет какво да правиш с двигателя - ремонт ли, нови части на старо може би, или смяна двигател.
-
- потребител
Колата е прегрявана 2 пъти преди 1 година. Проблемът с прекъсването стана след пороен дъжд. От Варна съм. На 46 000 километра е, бензин. Двигателят по принцип е добър, пробваха го и работи дори на 1 цилиндър. Благодаря ви за коментарите.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
С тази компресия, двигателя си е проблемен, но дали е заради клапан или сегменти, може да се каже след като се разглоби.Julka написа:..... Двигателят по принцип е добър, ......