запушен EGR клапан Focus TDI
-
- потребител
- Регистриран: 29 мар 2012, 17:17
- Модел на автомобила: Ford Focus
- Status: Извън линия
запушен EGR клапан Focus TDI
Здравейте колеги,
моля помагайте ... карам Ford Focus 2007 1.8TDI и преди няколко дни на таблото светна лампата за двигателя. След диагностика установиха, че EGR клапана е запушен, но т.к бил по средата на колектора за изгорели газове не може физически да се стигне до него, за да се почисти. От сервиза предлагат като вариант да свалят целия колектор и да го накиснат в почистващ разтвор, но не дават гаранция, че ще има ефект (което ще струва 110лв).
Нов EGR + смяна на гарнитури и труд е 1280 лв....
Моля ако някой е имал подобен проблем да сподели как се е справил, че ми е много притеснено ...
Благодаря!
моля помагайте ... карам Ford Focus 2007 1.8TDI и преди няколко дни на таблото светна лампата за двигателя. След диагностика установиха, че EGR клапана е запушен, но т.к бил по средата на колектора за изгорели газове не може физически да се стигне до него, за да се почисти. От сервиза предлагат като вариант да свалят целия колектор и да го накиснат в почистващ разтвор, но не дават гаранция, че ще има ефект (което ще струва 110лв).
Нов EGR + смяна на гарнитури и труд е 1280 лв....
Моля ако някой е имал подобен проблем да сподели как се е справил, че ми е много притеснено ...
Благодаря!
- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
- Status: Извън линия
Re: запушен EGR клапан Focus TDI
Ми проблема е решен кардинално-егр-а е затапен физически, той и без това е сложен заради екологията основно. Махнал съм и катализатора, клапана е затапен, за да може турбото да си работи на спокойствие
Това нещо и за комън-рейл мотор се отнася, няма значение принципно. Само недей дава грешни пари, това някакви фантасмагории ми се струват, 1000+ лева. По-добре помисли как да махнеш грешката, ако си затапиш егр-а.
П.С. И мотора ти е tdci, така както си го написал все едно е на фолксваген

П.С. И мотора ти е tdci, така както си го написал все едно е на фолксваген

Който кара Форд е горд!