ПРекъсване на Мондео МК3 1,8
-
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2012, 17:38
- Модел на автомобила: Форд Мондео МК3 1.8 125к.с
- Status: Извън линия
ПРекъсване на Мондео МК3 1,8
Здравейте,
От вчера моето мондео взе да прекъсва. Тъй като карам на газ, отначало реших, че там е проблема, но се оказа че не е. Сменихме свещите, но и това не промени ситуацията. След това тръгнах да карам на бензин и усетих, че същия проблем го има и там.
Значи - до 2 000 оборота, като подам газ , се получава едно като прекъсване или забиване. След 2 000 оборота изчезва. След като смених свещите, сега предлагат да сменя бобината, тъй като не можело преди това да се разбере дали е от нея или не?
Да дадете някакъв съвет различен от това да дам нови 100 лв за бобина и да стискам палци да е това?
От вчера моето мондео взе да прекъсва. Тъй като карам на газ, отначало реших, че там е проблема, но се оказа че не е. Сменихме свещите, но и това не промени ситуацията. След това тръгнах да карам на бензин и усетих, че същия проблем го има и там.
Значи - до 2 000 оборота, като подам газ , се получава едно като прекъсване или забиване. След 2 000 оборота изчезва. След като смених свещите, сега предлагат да сменя бобината, тъй като не можело преди това да се разбере дали е от нея или не?
Да дадете някакъв съвет различен от това да дам нови 100 лв за бобина и да стискам палци да е това?
- bmitev
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2011, 16:27
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 (2009)
Re: ПРекъсване на Мондео МК3 1,8
Колега, провери кабелите на свещите първо преди да сменяш бобината. Имах същия проблем и се оказа от тях.
Новини за коли под наем
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
А това Мондео не е ли с 4 бобини и без кабели?Двигателят не е ли Duratec?
-
- потребител
Ами ... не Дуратек е ,но е с кабели и има една бобина.
- kazama1
- потребител
- Регистриран: 22 сеп 2009, 17:41
- Модел на автомобила: ford mondeo 1.8 tdi 1998г.комби
Катализатор.
- powerstar
- потребител
- Регистриран: 12 май 2011, 10:37
- Модел на автомобила: Ford Scorpio 2.0 16V
Точно катализатор не е..... Колега толкова пари си наринал до сега, вместо това ходи в някой кадърен сервиз /не в Мото фое/ да ти погледнат колата и да ти кажат от къде е проблема. Може да са кабели, свещи, бобина, дебитомер, ламда сонда и куп други неща. За диагностика повече от 30 лв. няма да ти вземат и да ти кажат причината, стига майстора да е добър. Караме вече по-нови коли, бъкани с електроника, а продължаваме габровския номер - да минем по-тънко..... Не става, светва лампата и колата неще да върви, не е като ладичката едно време, малко жица, малко грес и пей сърце
Карам стари дръгели, а бягат повече от нови!
-
- потребител
Колега ,нямам никакъв проблем да дам 30 лв, ако някой ми каже кадърен диагностик в Бургас.
Тука, могат да ти дадат точна диагноза ,само ако колатата и частта са тотално аут.
Сто процента , ако не им кажа ,че съм сменил свещите ще ми кажат, че са те.
Я ми кажи, като дадеш 30 лв и те накарат да смениш част за 100 лв и се окаже, че не е тя колко е набутката - 30 лв или 130 ?
Тука, могат да ти дадат точна диагноза ,само ако колатата и частта са тотално аут.
Сто процента , ако не им кажа ,че съм сменил свещите ще ми кажат, че са те.
Я ми кажи, като дадеш 30 лв и те накарат да смениш част за 100 лв и се окаже, че не е тя колко е набутката - 30 лв или 130 ?
- powerstar
- потребител
- Регистриран: 12 май 2011, 10:37
- Модел на автомобила: Ford Scorpio 2.0 16V
Сажалявам колега, аз сам в София. Моята каручка я карам само в едно сервизче при един майстор. Мото фое даже забравих каде се намира, защото там са мнооооо големи "МАЙСТОРИ"....Всичко друго ще ти сменят, но не и това, което трябва. От скоро го открих този сервиз, но съм много доволен. Ако имаш път към София мини през него. Не са надути, дори и да имат коли пак ще излезе човека и ще ти обърне внимание и най-важното ще ти помогне. Вече бягам от лъскавите сервизи и се моля да има все повече такива малки сервизчета като този. Намира се в кв.Надежда - Форд експрес сервиз. Имах някаде и телефони, но не мога да ги намеря в момента, като ги открия ще ти ги драсна. На мен и по телефона са ми помагали със съвети.
Карам стари дръгели, а бягат повече от нови!
-
- потребител
Колеги,
Да пиша и в тази тема - след смяна на свещи и бобина проблема, да чукна на дърво, е решен.
Да пиша и в тази тема - след смяна на свещи и бобина проблема, да чукна на дърво, е решен.