Лед в капачката за маслото
- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
- Status: Извън линия
Лед в капачката за маслото
Здравейте,
когато доливах масло последно, в капачката подрънкваха парчета лед. Досега не ми се е случвало - предполагам че се дължи на времето, а не на някакъв проблем? Само да кажа, че капачката ми е от тези, в които влизат маркучи откъм филтъра и карбуратора. И другото е - ако я сваля да я размразявам, задължително ли е да покрия отворите с нещо?

когато доливах масло последно, в капачката подрънкваха парчета лед. Досега не ми се е случвало - предполагам че се дължи на времето, а не на някакъв проблем? Само да кажа, че капачката ми е от тези, в които влизат маркучи откъм филтъра и карбуратора. И другото е - ако я сваля да я размразявам, задължително ли е да покрия отворите с нещо?

ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: Лед в капачката за маслото
Това трябва да си е нормалния конденз, който се получава. Но досега не съм виждал да се вледени...
То студа е ясен, но това пък е мешано с масло. Ако не е вледено е една гняс, сигурно си я забелязвал.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: Лед в капачката за маслото
Тази капачка е като на първата ми Фиеста. Махаш я, разкачаш маркуча, и размразяваш. После промиваш с гореща вода и обезмаслител и подсушаваш хубаво. Вътре има нещо като телена мрежа и тя се задръства от бяла гадост смес от масло и вода (конденз).