Скоростна кутия или съединител ???
-
- потребител
- Регистриран: 17 дек 2011, 21:15
- Модел на автомобила: Focus 1.6 TDCI
- Status: Извън линия
Скоростна кутия или съединител ???
Здравейте колеги, от скоро съм собственик на Форд Фокус 2006 и имам следният проблем със скоростите: Когато е студено на 2 пъти ми се случва като запаля колата да немога да вкарам никаква скорост, при превключване в движение също се усеща някакво затруднение. Ходих в MotoPhoe за да проверя за смяна на масло на скоростната кутия- от там ми казаха, че на тази година Фокуси не се сменя, и ми казаха че е от съединителя цена 1250 лв..
Малко много ми се вижда цената..... пък и не мисля че е от съединителя ...... Някакви идеи ??????
Поздрави,
Малко много ми се вижда цената..... пък и не мисля че е от съединителя ...... Някакви идеи ??????
Поздрави,
- ceco georev
- потребител
- Регистриран: 08 май 2008, 17:10
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-s Ghia 99.Kombi.
Re: Скоростна кутия или съединител ???
Ами като за начало отиди в друг сервиз за второ мнение.Сам можеш да провериш нивото на спирачната течност и жилата за превключване да не се е откачило някое.Ако е за смяна съединителя обаче цената може и да е такава защото си с демпферен маховик и той се сменя заедно с прит. и фер. диск.Не съм сигурен дали не може да се сложи обикновен маховик и цената да падне.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Да вероятно е заминал съединителят, потърси и провери в И-БЕЙ , по евтино ще ти излезе мисля.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
Здравейте тази другата седмица ще ходя и на др сервиз, да погледнат и да си кажат мнението. Аз все още си мисля, че ако е тръгнал съединителя трябва да отделя по горе и да дава някакви др признаци - път той си отделя супер нормално и не буксува ????
Някакви др диагнози ??
Някакви др диагнози ??
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Като е угасена нормално ли влизат, ако е така притискателя или помпата е за смяна. Ако и на угасена не влизат, тогава проблема евентуално е в жилата за превключване.
-
- потребител
Утре ще пробвам това и ще споделя резултата. Но в движение е малко гадно да влизат всеки път различноHACKO написа:Като е угасена нормално ли влизат, ако е така притискателя или помпата е за смяна. Ако и на угасена не влизат, тогава проблема евентуално е в жилата за превключване.

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
100 000 на извънградско по магистралата на 5-та , 100 000 в град без задръствания за по 3-4 километра или 100 000 в голям град дето си постоянно на полусъединител и си на спри-тръгни, това обясниха ли ти в Мото Пфое ? Всичко е строго индивидуално и като стил на шофиране и като пътна обстановка.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
За дизелов мотор и модел до 2006 (може и след това, ама незнам) скоростна кутия, барабар с демпфера си върви на 50 000, а и гаранцията им май е 6 месеца!...Doin написа:100 000 на извънградско по магистралата на 5-та , 100 000 в град без задръствания за по 3-4 километра или 100 000 в голям град дето си постоянно на полусъединител и си на спри-тръгни, това обясниха ли ти в Мото Пфое ? Всичко е строго индивидуално и като стил на шофиране и като пътна обстановка.
-
- потребител
Колкото до километрите, 80% са извънградско (поне така се надявам )kEFi написа:За дизелов мотор и модел до 2006 (може и след това, ама незнам) скоростна кутия, барабар с демпфера си върви на 50 000, а и гаранцията им май е 6 месеца!...Doin написа:100 000 на извънградско по магистралата на 5-та , 100 000 в град без задръствания за по 3-4 километра или 100 000 в голям град дето си постоянно на полусъединител и си на спри-тръгни, това обясниха ли ти в Мото Пфое ? Всичко е строго индивидуално и като стил на шофиране и като пътна обстановка.

Пробвах на изгасен двигател как са скоростите и установих, че влизат доста по добре. Вече незнам в какво да се съмнявам. Предложете къде да отида да я погледнат ( някой читав майстор )
ПС: Какви са тези жила за превключване на скоростната кутия ??? където могат да се регулират ????
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Наско ти го е написал - щом при изключен двигател скоростите си влизат, то нямаш проблем с жилата, а със съединителя.HACKO написа:Като е угасена нормално ли влизат, ако е така притискателя или помпата е за смяна. Ако и на угасена не влизат, тогава проблема евентуално е в жилата за превключване.
-
- потребител
Ще се радвам да споделите, кой каде и колко е дал за съединител ??? Че нямам излишни 890 лв за МП....
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ами не е само МП, разходи се по магазините и разпитай, виж и в И-Бей или ако имаш познати, които пътуват до Турция. В България сме богаташи и затова авточастите са с по 300% надценка.inc0rrupt2000 написа:Ще се радвам да споделите, кой каде и колко е дал за съединител ??? Че нямам излишни 890 лв за МП....
-
- потребител
Ще поразпитам и ще споделя какво съм намерил като цени .....