Относно Катализатор

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
road runner1982
потребител
потребител
Регистриран: 26 юли 2011, 23:19
Модел на автомобила: Ford Focus TDdi 2001
Status: Извън линия

Относно Катализатор

Мнение от road runner1982 » 26 юли 2011, 23:25

Здравейте съфорумци ..... От 2 дена съм горд притежател на Фокус 1.8 TDdi 2001г комби . Въпросите за момента ми са следните . Колата има ли катлизатор , може ли да бъде премахнат , какви са плюсовете и минусите от махането и най вече съвет каде ще го премахнат компетентно ? Второ на този мотор монтира ли се чип за повдигане на мощтността и мога ли да сложа някакъв въздушен вилтър с по голяма пропоскливост т.н. Спортен .
Моля да не ме режете с това че колата не е за тунинг или други такива ...... за момента просто питам ще ли е възможно и колко би струвало :)

За сега ще съм много благодарен за отговора и ще се постарая присъствието във форума да бъде положително .

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Re: Относно Катализатор

Мнение от Pyrhel » 27 юли 2011, 01:16

Честита придобивка и безаварийни километри!

Колата има катализатор (ако не е махнат от собственика преди теб). Плюсовете са... Само плюсове са :)
Може да се чипва, като ефектът е благ. Не се слага физически чип, а се препрограмира ECU-то. И филтър можеш да сложиш, но честно казано е безсмислено, по-добре е хубав нормален въздушен филтър и да се сменя редовно.

Колко би струвало зависи къде правиш процедурите :)

road runner1982
потребител
потребител

Мнение от road runner1982 » 27 юли 2011, 01:53

Благодаря за отговора ..... идва въпроса ....... каде да разбера катализатора там ли е седи ли или е празно ? (гърнеджия , МП или друг сервиз ) :) Съжалявам че задавам толкова въпроси още отначало ,но реално тръгам на там откадето вие идвате ;)

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 27 юли 2011, 02:08

Първата стъпка е да провериш дали седи там поне на външен вид - намира се след турбото и преди меката връзка. Ако има тръба - явно е сменено. Следващата стъпка е дали керамиката е в него, това без да се свали тръбата отдолу и да се погледне няма как да стане.

road runner1982
потребител
потребител

Мнение от road runner1982 » 27 юли 2011, 02:13

след турбото има одебеление да ;) дали е пълно ще се сваля явно..... :) Отново благодарско .... Към кой чипаджия от форума да се обърна относно чипосване така да се каже на ЕКУ-то :) ?

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 27 юли 2011, 08:54

road runner1982 написа: Към кой чипаджия от форума да се обърна относно чипосване така да се каже на ЕКУ-то :) ?
Заглавието на темата е за катализатор!
За катализатор ли ще се говори или за чип?
Ако искаш да я преместя в "Други въпроси" и си пиши каквото искаш?
Ако изобщо някой ден тръгнеш да си търсиш нещо във форума ще разбереш защо ти правя забележка.
И въпросите поставени в тази тема са обсъждани -сигурно са тема със заглавие "на колко да си напомпам гумите"

Потребителски аватар
baidido
потребител
потребител
Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002

Мнение от baidido » 27 юли 2011, 11:51

Паци що му се караш на момчето, чак толкова буквоядство мисля, че не е нужно, пък и не виждам на кого пречи. Може да си промени темата на катализатор и чип и пак ще е свързано с двигателя, ама тогава може да отиде и в раздел Тунинг. Pyrhel е изчерпал всичко всичко по темата за катализатор-а, друго повече не може да се каже. Относно чип-а аз мога да препоръчам човека, който слага ми слага моя и на още няколко колеги от форума, както и на стотици други коли в България.

http://bg.powerchip-germany.de/" onclick="window.open(this.href);return false;
Който кара Форд е горд!

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 27 юли 2011, 13:36

baidido написа:Паци що му се караш на момчето, чак толкова буквоядство мисля, че не е нужно, пък и не виждам на кого пречи. Може да си промени темата на катализатор и чип и пак ще е свързано с двигателя, ама тогава може да отиде и в раздел Тунинг. Pyrhel е изчерпал всичко всичко по темата за катализатор-а, друго повече не може да се каже. Относно чип-а аз мога да препоръчам човека, който слага ми слага моя и на още няколко колеги от форума, както и на стотици други коли в България.

http://bg.powerchip-germany.de/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Щото утре, примерно ти или някой друг ще ревне, "търся инфо за чип и нищо не излиза, да го .... и форума, нищо не е подредено, веднага да се пренареди".
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Заключена

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”