Ескорт 96 ztec - теч
-
- потребител
- Регистриран: 04 дек 2007, 13:31
- Модел на автомобила: Kuga 2011 TDCi
- Status: Извън линия
Ескорт 96 ztec - теч
Колеги,
Съвсем наскоро сменях съединител и ангренажен ремък защото ми предстоеше дълго и важно пътуване.
След 3000 км. Забелязах че имам теч на нещо мазно. Вероятно е масло, но не мога да определя дали е от трансмисията или от двигателя.
Капките се стичат по алуминиев или метална квадратна кутия, която се намира пред десния носач, зад протекторите на пистовия ремък.
Теча е опръскал и носача и разни други чаркове назад.
Проверих маслото в двигателя и хидравличната течност и няма сериозни отклонения.
За съжаление съм в чужбина и тук за да оправя тази кола, може би ще трябва да дам колкото за една нова от същия модел.
Всякакви съвети са добре дошли.
Поздрави.
Съвсем наскоро сменях съединител и ангренажен ремък защото ми предстоеше дълго и важно пътуване.
След 3000 км. Забелязах че имам теч на нещо мазно. Вероятно е масло, но не мога да определя дали е от трансмисията или от двигателя.
Капките се стичат по алуминиев или метална квадратна кутия, която се намира пред десния носач, зад протекторите на пистовия ремък.
Теча е опръскал и носача и разни други чаркове назад.
Проверих маслото в двигателя и хидравличната течност и няма сериозни отклонения.
За съжаление съм в чужбина и тук за да оправя тази кола, може би ще трябва да дам колкото за една нова от същия модел.
Всякакви съвети са добре дошли.
Поздрави.
Поздрави.
- иво г. иванов
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19
Re: Ескорт 96 ztec - теч
Според мен няма да е е трансмисионно масло. Нали ск. кутия е от ляво на двигателя. Ако е двигателно масло
няма как да го сбъркаш:характерно оцветяване, миризма и увеличаване на мазното петно след дълъг преход.
Следи си по- често хидравличното и охл. течност.
Не зная защо, но си мисля, че при изпускане на хладилен агент от клим. с- ма, също се омазнява мястото
няма как да го сбъркаш:характерно оцветяване, миризма и увеличаване на мазното петно след дълъг преход.
Следи си по- често хидравличното и охл. течност.
Не зная защо, но си мисля, че при изпускане на хладилен агент от клим. с- ма, също се омазнява мястото

Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!
- dimbatami
- потребител
- Регистриран: 31 яну 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Orion 1.8EFI 16V 105конйе и мондео 1.8 tdi 90 конйе
Аз си мисля за водна помпа щото след смяна на ремък и ако са го опънали повечко и след време протича помпата пък и от там като протече маи няма кво да е провери губили антифриз
-
- потребител
Днеска ходих на мисия до Германия за заден капак, че му пръснах джама с багажника за колелото. По пътя срещнах Ford сервиз (близо до Aachen). Хората прегледаха колата и ми казаха да не се притеснявам. Написаха ми на едно лисче откъде тече. Странно че не ми взеха никакви пари.
Сега разгадах лисчето. Теча е от датчика за налягането на маслото (öldruckschalter).
Чудя се дали да го сменя или да го оставя. То капе по много малко. Човека в сервиза каза че сигурно няма да се налага да доливам дори.
Сега разгадах лисчето. Теча е от датчика за налягането на маслото (öldruckschalter).
Чудя се дали да го сменя или да го оставя. То капе по много малко. Човека в сервиза каза че сигурно няма да се налага да доливам дори.
Поздрави.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ако си идваш скоро към Б-я, остави го за тука. Ако продължаваш да стоиш там където си, помисли дали няма да имаш неприятности с местните власти, заради мазните петна, които оставяш след себе си. Технически не е голям проблем, особено щом само омаслява.
-
- потребител
Да това с местите власти не е за подценяване. За щастие имам гараж и си капе в него.
Иначе този датчик трудно достъпен ли е. Дали не мога да си го сменя сам. Ще я вдигна на крик, ще подложа нещо и готово. В ebay са по 7-8 долара. И всъщност тоя датчик към какво е вързан електрически ?
Иначе този датчик трудно достъпен ли е. Дали не мога да си го сменя сам. Ще я вдигна на крик, ще подложа нещо и готово. В ebay са по 7-8 долара. И всъщност тоя датчик към какво е вързан електрически ?
Поздрави.
- HACKO
- Модератор
До датчика отива една единствена жица, самия датчик е на резба, развиваш единия и завиваш другия слагаш кабела и готово.
Вързан е само към лампата на таблото, но е от нещата които не трябва да се подценяват.
Вързан е само към лампата на таблото, но е от нещата които не трябва да се подценяват.
-
- потребител
А откъде се достига? Отгоре или отдолу. Къде да го търся горе долу? Трябва ли да разглабям нещо за да го стигна?
Поздрави.
- HACKO
- Модератор
До масления филтър, най-лесно се достига отдолу.
-
- потребител
Ясно, той затова германеца се загледа там. Чак го гледа с допълнителна лампа.
Ами ше търся един оригиналдъ и може да го сменя.
Мерси.
Ами ше търся един оригиналдъ и може да го сменя.
Мерси.
Поздрави.