Проблем с обороти Conect 1.8 TDCI.

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
connect
потребител
потребител
Регистриран: 14 фев 2011, 09:49
Модел на автомобила: FORD Tourneo Connect 1.8 TDCi 90 к.с
Status: Извън линия

Проблем с обороти Conect 1.8 TDCI.

Мнение от connect » 30 май 2011, 17:36

Здравейте колата ми е Tourneo Conect 1.8 TDCI 90Hp 2007г.Проблема ми е следния:колата си пали нормално и държи 850 об.Вървенето също е ок ,но при всяко спиране на място оборотите сами отскачат до 1000 за секунда и отново се нормализират, не е болка за умиране ,но е дразнещо.Другото което съм забелязал е при включен климатик на няколко пъти(рядко) при спиране на светофар оборотите направо падат и гасне. Ще съм благодарен ако някой даде насоки за решаване на проблема.

P.S. Само в Мото Пфое ли мога да отида за диагностика на двигателя и колко струва?

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Проблем с обороти Conect 1.8 TDCI.

Мнение от Alexi » 30 май 2011, 17:42

във всеки сносен сервиз можеш да отидеш на диагностика .. обикновено е около 50-70 лв .. но надали ще изкара някакви грешки .. и моя кънект има някакви аномалии с оборотите и то съм го вземал чисто нов и така си беше но са леки и не ме дразнят .. ходил съм на диагностика почнаха да бръщолевят някакви неща за препрограмиране на модули и настройки на помпата и ги отсвирих ...

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”