Проблем с автоматика на Форд Мондео 97

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
alaran
потребител
потребител
Регистриран: 29 юни 2009, 21:00
Модел на автомобила: ford mondeo 1.8
Status: Извън линия

Проблем с автоматика на Форд Мондео 97

Мнение от alaran » 29 юни 2009, 21:15

Здравейте колеги.Преди месец си купих Форд Мондео 1.8 1997 с автоматична скоростна кутияОТ няколко дни обаче имам проблем с автоматика.При смяната на скоротстите колата се тресе много силно и превключва доста трудно.Също така качва оборотите ,а колата не набира като че ли е на свободна и започва дасе тресе ,и придърпва.Това ми е първата кола и не знам какво да правя нито пък от какво може да е.Ходих в сервиза на един познат за диагностика,но там му изписа "неразпозната грешак в скоростаната кутия".Ще бъда благодарен ако някой по запознат ми каже какво да правя

Потребителски аватар
21grams
потребител
потребител
Регистриран: 21 май 2009, 00:18
Модел на автомобила: Фокус 1.8 tdci 2004г.

Re: Проблем с автоматика на Форд Мондео 97

Мнение от 21grams » 30 юни 2009, 10:34

Автомата е като жената,треа нежно,ама нежно и много поддръжка,може да са много неща,ама като за начало не я карай изобщо и си търси сервиз..и не за комп диагностика,а дет си разбират от кутиики
p.s.Не ходи в Мото Фое!!!

bai_Petko
потребител
потребител
Регистриран: 27 юли 2007, 16:14
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V Ghia, 1996, комби автомат
Контакти:

Мнение от bai_Petko » 30 юни 2009, 12:31

Първото нещо е да провериш нивото на маслото колега - при работещ мотор и на Р позиция на автоматика.
У нас обаче КАТ служи за да те преебе, а не за да оправи движението.
М. Карбовски

Потребителски аватар
imarh
потребител
потребител
Регистриран: 15 ное 2007, 10:09
Модел на автомобила: Mondeo 2.0 16V 95г. автоматик, комби с теглич
Grand Cherokee 2.7 CRD 2004

Мнение от imarh » 12 авг 2009, 21:00

Много рядко, но го прави - "Също така качва оборотите ,а колата не набира като че ли е на свободна" и след 1-2 сек. се оправя.

Някой с подобен и решен проблем? Маслото е наред, пръчката е влажна даже малко над макс, след каране и преминаване през всички положения на лоста.

alaran
потребител
потребител
Регистриран: 29 юни 2009, 21:00
Модел на автомобила: ford mondeo 1.8

Мнение от alaran » 09 апр 2011, 18:57

Мина доста време от както публикувах това тука.Продължавам да си карам колата все същия проблем:).Ходих при какви ли не майстори,говорих с кого ли не:)Закарах колата в сервиз на Форд в България,там не можаха да и кажат нищо.Когато бях в Германия пак я закарах на сервиз на Форд,там ми казаха,че проблема е бил в някакъв си магнитосензор(така звучеше на немски).Самият сензор стувал 7о евро,но смяната му щяла да излезе окло 800 евро,понеже сензорът бил вътре в кутията,а това щяло да отнеме цял ден(в Германия си е доста скъпичко,предполагам,че всички знаят).И все пак майсторът от сервиза каза,че не може да даде никаква гаранция,че като се смени този сензор колата ще се оправи.Изминах окло 40 000 км ,като три пъти съм ходил до Германия.
Точно преди да се прибера последния път ми се прецака термостата.Бях се наканил да го сменям.Става въпрос ,че когато карах с над 80км/ч колата не загряваше,стрелката на термометъра си стоеше най-долу и не мърдаше.Забелязах обаче ,че тогава колата не прави никакъв проблем.Реших да се прибера без да го сменям.През целия път кутията не се обади нито веднъж с изключение когато попаднах на едно задръстване в Унгария.Тогава колата загря и започна пак същото.Но след като излязох от задръстването всичко се оправи.
НЯКОЙ ДА ИМА НЯКАКВА ИДЕЯ.ПОНЕЖЕ В СЕРВИЗА НЕ БЯХА МНОГО СИГУРНИ,ЧЕ ПРОБЛЕМА Е ТОЧНО В ТОЗИ СЕНЗОР

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”