Проблем със Стартера.

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
THB
потребител
потребител
Регистриран: 13 фев 2010, 16:43
Модел на автомобила: Mondeo mk1 1.8td
Status: Извън линия

Проблем със Стартера.

Мнение от THB » 18 мар 2011, 21:08

Здравейте, Знам че се е изписало много по тая тема но някой конкретни неща останаха неясни за мене. Та, моят случей е че като дам на контакт и завъртя, първите 1-2 оборота ги прави сууупер бавно и след това въртенето се забързва и тогава пали забелязох обаче че на последък това се задълбочава и вече върти много бавно първите 2-3 до 4 оборота ама супер бавно чак събирам погледи. Странното е че след тези 2-3 оборота почва да забързва и да върти добре. До колкото разбрах от четене във форума това може да се дължи на износени четки, втулки (това не знам какво е) и мръсотия в стартера. та идват 2 почивни дни през който нямам и работа и пари така че мисля да я налегна пак. Въпросите ми са, как да сваля стартера и каде по точно се намира че там досега не бях барал, като го сваля какво да го правя и ако иска смяна на четките как точно да ги сменя и горе долу колко пари ще ми излезнат нови (нямам никаква представа за цената на тея работи и искам да си направя една груба сметка че напоследък кризата при мене само се задълбочава а на форда все нещо се разваля) Мондео 94 1.8Тд
Благодаря... пак... предварително!
Изображение

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Re: Проблем със Стартера.

Мнение от Doin » 18 мар 2011, 22:49

А акумлатора в какво състояние е? Така както го описваш може и от слаб акумулатор да е.

^^devil_boy^^
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д

Мнение от ^^devil_boy^^ » 18 мар 2011, 23:22

Аз бях така колега. Стартера ако нямаш инструменти няма да можеш да го свалих аз на моята дизелова фиеста се мъчих и не можах сам че ходих на сервиз заваряваха гайки ала бала.......... иначе ако не се лъйа четките и лагерите са по около 20 лева предполагам че за 30-40лв ще го оправиш.
Аз отидох и за 50 лева взех от моргата и като го сложих просто не можах да повярвам как върти тоя стартер а се мъчих с другия 3-4
ima samo dva vida koli Ford i drygi

THB
потребител
потребител

Мнение от THB » 19 мар 2011, 09:10

от акомулатор неможе да е защото го взимах преди 2-3 месеца чисто нов 75амп. пък и след тези 2-3 трудни завъртания започва да върти бързо което е нелогично ако ми е слаб акомулатора. Инструменти ще намеря каквито и да ми трябват, само ми трябва горе долу някакво разяснение какво да правя, че да не се чудя с часове защо нещо не става.
Изображение

^^devil_boy^^
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д

Мнение от ^^devil_boy^^ » 19 мар 2011, 13:51

Колега не съм разглобявал стартер не мога да ти дам подробна информация. Фтулките или лагерите трябва да са в двата края мисля че има капачка трябва да я свалиш и на капачката е единия лагер то ще видиш и четките тогава може да се разминеш само с почистване със спрей и малко смазване.
Потърси в нета схема на стартер нещо такова........
ima samo dva vida koli Ford i drygi

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 19 мар 2011, 14:02

THB написа:..... До колкото разбрах от четене във форума това може да се дължи на износени четки, втулки (това не знам какво е) и мръсотия в стартера. та идват 2 почивни дни през който нямам и работа и пари така че мисля да я налегна пак. Въпросите ми са, как да сваля стартера и каде по точно се намира че там досега не бях барал, като го сваля какво да го правя и ако иска смяна на четките как точно да ги сменя..........
Те така (по интернет) ако ставали тези неща...........

Потребителски аватар
cockyhotty
потребител
потребител
Регистриран: 26 май 2009, 18:47
Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi

Мнение от cockyhotty » 19 мар 2011, 15:48

Колега, потърси си Хайнес за колата от замунда. В него е описано как се сваля и разглобява стартера.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 19 мар 2011, 19:34

Приятелю след като не можеш да намериш къде стои стартера, значи и работата не е за теб. Както го обясняваш нужна е надлежна профилактика на електромотора-стартера, смяна на четки и втулките на ротора, може и бендикса да е износен, и без майстор няма да минеш в никакъв случай, евентуално и стругар може да ти потрябва, сложничко е. Стартера се намира между радиатора и двигателя в дясно от помпата завит с болтове за мотора, и ако си играеш сам откачи акумолатора.

А като не пишеш в профила си от кой град си още по сложно става .
Успех .
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

THB
потребител
потребител

Мнение от THB » 20 мар 2011, 08:49

Стартера го видях снощи каде е, аз по принцип не съм спец по колите но се уча бързо пък и покрай тоя форд вече понаучих доста неща. Един приятел имаше подобен проблем с неговия дизелов голф, само че при него не беше толкова задълбочено, снощи като я запалих моята, на първият оборот направо се чуваше стържене. Та моят приятел с голфа ми каза че в село маджерито (на 10 км от Стара Загора) му вземали 40 лева за да му оправят стартера, така че ще се опитам да отделя някой лев и за първи път ще я закарам на майстор :) .

От Стара Загора съм, пропуснал съм да го напиша, но можете да се ориентирате по номера на колата :)
Изображение

Потребителски аватар
gazetto
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :)
Контакти:

Мнение от gazetto » 24 мар 2011, 09:35

Колега не се стряскай толкоз.Има и хора които само плашат малко по-незнаещите.Та стартера може да го свалиш като първо отвиваш гайките на предния тампон.Намира се между радиатора и мотора.Тампона трябва да може да се разглобява на две и с малко мъки се вади.После с камъче 13 или 15 развиваш и шпилките които държат стартера.Кабелите може да ги свалиш преди или след стартера.Все става.Както си прецениш.След като го свалиш го рзглобяваш.Сваляш кожуха (в задния край има 2 или 3 дълги болтчета.)Хващаш го за оста и проверяваш за луфтове.Ако има луфт,значи си за втулки.Мисля че бяха някъде 10 лева,но не съм сигурен.Но най-добре е да се направят на стругар,защото поняго се износва оста и с нови втулки пак има луфт.Ако всичко е наред взимаш един парцал,малко бензин или нещо от сорта и почваш да го търкаш.Виж и по колектора може да има мизерийка.Четките ще ги видиш като го разглобиш.Преценяваш имат или нямат живот.Ако са износени се сменят.Смяната е лесна.Ако неможеш, като занесеш в сервиза разглобен стартер и четки ще ти ги сменят на символични пари.И тва е.После събираш по обратния ред.Слагането на тампона е по-гадно.На стойкта, която се лови в магарето има две шпилки.Избиваш ги с някакъв дорник и си го нагласяш без проблем на мястото му.После слегаш шпилките и ако няма място да ги набиеш отдолу като стягаш с гайките ще се приберат.Според мен проблема ти е или от мръсотия или от втулки.А за бендикса забрави.Ако проблема е в него симптомите са други.Аз преди няколко дена минах тази манипулация за пореден път.При мен беше мизерийка.Веднъж на няколко месеца иска да го свалям и да го чистя :D: .Преди да почнеш да правиш каквото и да е откачи акумулатора.За тва се сещам.Всеки който не е скаран с инструментите може да си го оправи.Ако има нещо ще помагаме.Виж и колегата diesel 1.6 той май се занимава с подобни работи.
Изображение

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”