За дизеловия горивен филтър

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
Miri4
потребител
потребител
Регистриран: 05 май 2009, 20:42
Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 2002 г. 115 к.с.
Status: Извън линия

За дизеловия горивен филтър

Мнение от Miri4 » 10 окт 2010, 19:47

Има три тръби на филтъра /колата от профила / вход . изход, и трета в която с тройник се сварзва магистралата за обратната нафта по пътя си за резервоара. Това всъщност е един нормално затворен съчмен клапан , който при появя на някякво налягане в веригата на обратната нафта се отваря и връща тая нафта във входа на филтъра.
Въпрос ? Каква е идеята. Как функционира? Alexi очите ми са към теб.

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Re: За дизеловия горивен филтър

Мнение от Любо » 11 окт 2010, 09:06

Хич не разбирам от тия работи, но ще се пробвам...
Мисля си, че това е някаква рециркулация. Следователно въпроса е принципа на работа на клапана.
Вариант 1: Клапана е с би метална пластина ири нещо влиящо се от температурата на нафтата, като идеята е да се подгрява постъпващата от резервоара нафта с връщата се от двигателя.
Вариант 2: Идеята е същата, но колко да е отворен клапана зависи от налягането на връщащата нафта - съответно се променя количеството рецикулираща нафта за подгряване.
Вариант 3: Някаква защита, от пик в налягането на връщащата нафта. Само че не се сещам от какво моще да се получи такова събитие :?

Потребителски аватар
Miri4
потребител
потребител

Мнение от Miri4 » 11 окт 2010, 19:02

Благодаря за хвърлянето на боб.И на мен ми минаха подобни варианти. Значи съчмата се придържа вп затворено положение от една пласмасова пластина която едва ли има биметални свойства.Явно отварянето става от някакво повишено налягане на обратната нафта но как може да се получи това идея нямам. Хайде умници.

Потребителски аватар
Miri4
потребител
потребител

Мнение от Miri4 » 16 окт 2010, 13:05

Айде де .Невярвам никой да не знае .Алекси в тем ми е надеждата.

sasho767676
потребител
потребител
Регистриран: 02 фев 2011, 18:30
Модел на автомобила: ford escorf TDI 1.8 turbo 85г.

Мнение от sasho767676 » 02 фев 2011, 18:57

много моля някои можели да ми изпрати снимка на горивен клапан за форд ескорд тди 1.8 турдо на адрес dani227@abv.bg или да я ка4и тук ако има слу4аино 4е незнам какво е то4но този клапан а мисля 4е тои ми прави мизерии освен 4е не гасне като заварта клу4а а и по4на да пресецква сеедно дърпа вуздох докато не изгасна напулно и сега немога да я и запаля.в смисал пали и веднага гасне а ве4е останах без неви с тоя кенеф и незнам какво да правя моляви помогнетеми ако можете поне с една снимка да знам какво турся.Много благодаря предварително

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Мнение от Alexi » 02 фев 2011, 20:09

предназначението на този клапан е да не може горивната система да засмуква гориво по трасето за обратната нафта ,прескачайки горивния филтър - това е на коли които нямат подкачваща помпа в резервоара ,а тази роля се играе от горивната помпа за високо налягане която е двустепенна и е след филтъра .

Потребителски аватар
Miri4
потребител
потребител

Мнение от Miri4 » 13 фев 2011, 15:47

Най-лесния начин да не се засмуква обратна нафта е да няма никаква връзка с филтъра. Пък защо да не се засмуква обратно през филтъра .Какво и е на обратната нафта. По съм склонен да мисля,че затоплената обратна нафта се връща обратно през филтъра и подграва постъпващата там нафта. Според мен това е най-логичното обяснение на този клапан,но за това той трябва да е биметален...но кой да ти каже.....

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”