Проблем със скоростна кутия Fiesta mk6

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
mokelembembe
потребител
потребител
Регистриран: 14 ное 2010, 00:35
Модел на автомобила: S3
Status: Извън линия

Проблем със скоростна кутия Fiesta mk6

Мнение от mokelembembe » 16 дек 2010, 18:12

Проблемът се появи когати паднаха температурите напоследък. Сутрин когато е студена буквално не може да се превключват скоростите, за задна трябва поне 20 мин работа. Някои имал ли е подобен проблем, защото колата е почти неизползваема във това време?

Потребителски аватар
baro
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.

Re: Проблем със скоростна кутия Fiesta mk6

Мнение от baro » 17 дек 2010, 10:08

Здравей и при мен е така но чак 20 мин. не.Изкарваш караш малко повече време на първа докато се разбие маслото и така.Сещам се че на Жигулата беше така голям зор но с нейното ЕР90 си беше така.Освен ако някой и е сменил маслото на твоята колица и е налял не каквото трябва ,но силно ме съмнява.
Друго което ми се е случвало е при по дълбок сняг ми се е набивал доста и като замръзне около щангата и пак така зор се превключва но твоята може да е с жила.Най добре пробвай описания метод ако и така няма оправия вече търсиш свестен майстор :D: .

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: Проблем със скоростна кутия Fiesta mk6

Мнение от HACKO » 17 дек 2010, 10:39

Какво значи не могат да се превключат скоростите? Като направиш опит се чува хъркане или лоста се движи със голямо усилие?

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”