нестабилни обороти
-
- потребител
- Регистриран: 25 фев 2010, 20:20
- Модел на автомобила: ford ka
- Status: Извън линия
нестабилни обороти
Чудих се дали да пусна тема, защото изчетох доста, но питам директно, защото проблемите са няколко накуп. От известно време колата ми мени обороти на празен ход, в движение няма проблем,понякога и гасне. Иначе пали безотказно и при -25 градуса, не губи мощност. Интересното е, че това с оборотите не го прави всеки ден. Зареждам гориво от едно и също място. Мислех да не е причина горивото, но забелязах, че разхода на масло се вдигна, и то скоро след смяната- изминати са 1000км и съм доляла вече 300мл. Не се забелязват течове в покой, скоро сменях гарнитура на клапаните. Не че няма да я карам да видят от какво е, ама да знам за какво да съм подготвена, дали има връзка между двете неща
? Маслото е Mobile 10W 40а колата е форд КА 1.3i- 10 годишна. Ще съм благодарна на всякакви мнения.

- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Re: нестабилни обороти
За нестабилните обороти виновник е клапана за празен ход. Има теми по въпроса из форума-как се сваля, чисти и т.н. За разхода на масло причините може да са много-от задръстена картерна вентилация, износени гумички на клапаните, сегменти (от последните две трябва да се вижда отчеливо синкаво пропушване от ауспуха). По-вероятно да е от картерната вентилация, твоята количка е градска и тая система се задръства бързо. Щом е под 1 л. на 1000 км. разхода на масло не е фатално.
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
- Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v - Местоположение: Габрово
Нестабилните обороти сигурно са от клапана(МПХ), но най вероятно по някаква причина са такива. Т.е той си работи коректно..Колкото до разхода на масло "щом е под 1 л. на 1000 км. разхода на масло не е фатално" на мен ми се вижда множко, но ако се долива редовно.....cockyhotty написа:За нестабилните обороти виновник е клапана за празен ход.
Щом е под 1 л. на 1000 км. разхода на масло не е фатално.
-
- потребител
- Регистриран: 12 дек 2009, 13:22
- Модел на автомобила: sierra 1990 88kw 2.0i dohc
При средно 6-8000 хил.км.изминати по 300мл.сам можеш да си направиш извода колко масло ще ИЗДУХА колата.провери МПХ.късмет и успех!
-
- потребител
- Регистриран: 25 фев 2010, 20:20
- Модел на автомобила: ford ka
Благодаря ви много!
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Поне според ръководстовото на производителите е така, но със сигурност е нито успокоително, нито приемливо.by_cec написа:Нестабилните обороти сигурно са от клапана(МПХ), но най вероятно по някаква причина са такива. Т.е той си работи коректно..Колкото до разхода на масло "щом е под 1 л. на 1000 км. разхода на масло не е фатално" на мен ми се вижда множко, но ако се долива редовно.....