Проблем когато е на свободна сама си дава газ
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2009, 14:29
- Модел на автомобила: mondeo
- Status: Извън линия
Проблем когато е на свободна сама си дава газ
Проблем когато е на свободна сама си дава газ до 3000-4000 оборота на дизелов двигател колата е форд мондео 97година 1.8 td и като дам на скорост се оправя.Моля пишете ако никoй знае за какъв проблем става дума тука.
- Ceko
- потребител
- Регистриран: 20 окт 2006, 09:45
- Модел на автомобила: fiesta 96'-techno 1.25i 16v;75hp;Mondeo Mk2, 1,8TD GHIA
- Контакти:
Re: Проблем когато е на свободна сама си дава газ
Зравей, не се притеснявай, това е нормално за ТДИ-то на лукас, обаче проблема е голям и може да доведе до по-сериозни работи като например да ти скъса гарнитура на главата.
Решението е следното:
- преебал се е клапана на турбото, и когато двигателят е на тихи обороти има една тръбичка, която свързва този клапан с турбото и именно тя се запълва с нафта на самоток, която после влиза директно в турбината и двигателят прави вертикално излитане.
Можеш да се убедиш че това е проблема като издърпаш маркучето от клапана(намира се отпред на ГНП-то, изглежда като алуминива капачка с бутонче)и тогава ака протече малко нафта значи е от него, незнам обаче дали може да се намери ремонтен комплект за този клапан, аз поне не намерих за моят,та да се върнеме на решението- купуваш си метален възвратен клапан - 10 лв. и го поставяш така че да не пропуска към турбото , колата става малко по- мудна отначало когато даваш газ, обаче и по- икономична, успех
Решението е следното:
- преебал се е клапана на турбото, и когато двигателят е на тихи обороти има една тръбичка, която свързва този клапан с турбото и именно тя се запълва с нафта на самоток, която после влиза директно в турбината и двигателят прави вертикално излитане.
Можеш да се убедиш че това е проблема като издърпаш маркучето от клапана(намира се отпред на ГНП-то, изглежда като алуминива капачка с бутонче)и тогава ака протече малко нафта значи е от него, незнам обаче дали може да се намери ремонтен комплект за този клапан, аз поне не намерих за моят,та да се върнеме на решението- купуваш си метален възвратен клапан - 10 лв. и го поставяш така че да не пропуска към турбото , колата става малко по- мудна отначало когато даваш газ, обаче и по- икономична, успех
"и форд е кола , но за мен е нещо повече''
- aniaeg
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2009, 11:26
- Модел на автомобила: volvo v40
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=29875" onclick="window.open(this.href);return false;.
мисля,че е това.
мисля,че е това.
Бъди себе си,има достатъчно други
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2009, 14:29
- Модел на автомобила: mondeo
Разбирам че слагате някакъв обратен клапан , който пропуска само в едната посока .
Можели да ми кажете какъв е точно този клапан и от къде да го купя ?
Има ли някакъв по специален начин на монтаж ?
- aniaeg
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2009, 11:26
- Модел на автомобила: volvo v40
прочети внимателно темата,в нея има и други теми,и ще разбереш за какво става дума.ако и твоя проблем е такъв,вземи мерки,успехveskobggr написа:Разбирам че слагате някакъв обратен клапан , който пропуска само в едната посока .

Бъди себе си,има достатъчно други