Лампа за температурата при Форд КА
-
- потребител
- Регистриран: 18 май 2013, 15:39
- Модел на автомобила: Ka
- Status: Извън линия
Лампа за температурата при Форд КА
Колеги искам да ви попитам нещо, аз карам също КА 1,3 60 кс. и както добре знаете на таблото няма стрелка за температурата. Въпросът ми е ако тръгне да прегрява колата, лапмпата на температурата как реагира, започва да мига първо ли или направо светва и дали ако ми светне лампата вече е късно и съм прегрял двигателя?
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: форд ка - Full Edition Lufthansa
Светне ли лампата вече си 200 лв. назад.
Но може да си сложиш допълнителен уред, продават се и дигитални с размер 52 мм.- диаметър с цена 45 лв.
Но може да си сложиш допълнителен уред, продават се и дигитални с размер 52 мм.- диаметър с цена 45 лв.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Re: форд ка - Full Edition Lufthansa
Тук не си съвсем прав. Като светне лампата, просто трябва да спреш и да изчекаш да поистстине. Ако продължиш да караш има блокировка, която спира подаването на гориво и колата гасне. При това положение можеш да я запалиш като изстине достатъчно. Това го четох по ръководствата, но ми трябва време да извадя точния цитат.ЯЛТА написа:Светне ли лампата вече си 200 лв. назад.
А за допълния уред ЯЛТА е прав. Аз съм с такъв. В момента имам показание на температурата на двигателя с разлика от подаваната от темепратурния датчик на компютъра от 2-3 градуса (допълнителния уред занижава) Но това не е никакъв проблем. Като допълнение имам показание и за външната температура. Тук грешката е доста по-голяма, защото немога да намеря подходящо място за втория датчик. В момента е зад левия фар, но там се влияе доста от температурата на двигателя...
-
- потребител
- Регистриран: 18 май 2013, 15:39
- Модел на автомобила: Ka
Re: Лампа за температурата при Форд КА
Добре и аз си мисля за такъв уред но трябва ли да се пробива някъде по охладителната система е колко ще струва монтажа. 

-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Всъщност трябва да се среже маркуч на малкия кръг, да се сложи Т-образно съединение, на което да се сложат дават края на срязания маркуч и датчика.
Вече зависи точно какви датчици ще ползваш имаш варианти.
Монтажа ми е трудно да ти кажа колко ще струва.
Вече зависи точно какви датчици ще ползваш имаш варианти.
Монтажа ми е трудно да ти кажа колко ще струва.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
И за какво ти е термометър? Абе вие път за гледане нямате ли та сте се зазяпали по уредите? Като светне лампата, респективно стрелката отиде в "Червеното", има ужасно много време, докато настъпят някакви драматични последствия за двигателя.
Всеки се хванал за температурата, а същевременно никой не се притеснява, че налягането на маслото отдавна е на лампа на всички автомобили, а там нещата наистина са драматични.
Всеки се хванал за температурата, а същевременно никой не се притеснява, че налягането на маслото отдавна е на лампа на всички автомобили, а там нещата наистина са драматични.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
При бензин е относително добре, но при дизел светне ли вече е късно, а съвсем друг е въпроса че може да видиш светналата лампа на 28 минута, естествено пак е късно.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО