Проблем смяна крушка на фар- focus 2010-решен
-
- потребител
- Регистриран: 25 авг 2010, 00:17
- Модел на автомобила: Focus 2010-, 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Moondust Silver (Metallic)
- Status: Извън линия
Проблем смяна крушка на фар- focus 2010-решен
Здравейте колеги,
За да сменя крушката на късите, трябва да извадя целия фар. Проблема е, че след това се разцентрова светлината. Така всяка смяна ми е + 10 лв. на фар за центровка в сервиз.
Има ли друг начин за смяна?
Търсих подобна тема, но не намерих.
За да сменя крушката на късите, трябва да извадя целия фар. Проблема е, че след това се разцентрова светлината. Така всяка смяна ми е + 10 лв. на фар за центровка в сервиз.
Има ли друг начин за смяна?
Търсих подобна тема, но не намерих.
Последна промяна от Schiller на 25 мар 2013, 14:19, променено общо 1 път.
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Re: Проблем смяна крушка на фар- focus 2010
Не знам как изваждаш фара,но не би трябвало да се нарушава настройката,защото свалянето на фара е единственият начин за смяната,предвиден от производителя.Да не би да слагаш различни крушки?До сега никога не са ми се размествали фаровете при смяна на крушки.Този проблем и на двата фара ли го имаш?
-
- потребител
- Модел на автомобила: Focus 2010-, 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Moondust Silver (Metallic)
Точно в момента и на двата. Светят ниско долу, но градско се кара.. Различни марки ли имаш предвид? Има ли значение това?
- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
Да,точно това имам в предвид.Винаги сменям крушките със същият Osram,с който беше от завода.Естествено не го купувам от МП,но е оригинален и крушката е същата и не съм имал проблеми с промяна на настройките.
-
- потребител
Re: Проблем смяна крушка на фар- focus 2010-решен
Проблема се оказа много прост. Т.е. аз съм прост
След като разглобих фаровете, лошо ми стана..
Крушките не са били легнали напълно в конзолата, а едната дори беше на обратно - обувката не се беше "заключила" дори.
Решението беше да сложа първо крушката в конзолата, след това да я фиксирам с обувката, а не крушката в обувката и заедно в конзолата.
След като го направих това всичко си дойде на мястото
А най- много ме е яд, че при предишната смяна отидох в "Друмник" на бул. "България" (София), да ми регулират светлините и са видели, че аз не ги слагам като хората. Но си прибраха 20-те лева без да кажат нищо...
П.С. Иначе не съм с осрам крушки в момента. Намерих едни дженерал електрик на далавера.

След като разглобих фаровете, лошо ми стана..
Крушките не са били легнали напълно в конзолата, а едната дори беше на обратно - обувката не се беше "заключила" дори.
Решението беше да сложа първо крушката в конзолата, след това да я фиксирам с обувката, а не крушката в обувката и заедно в конзолата.
След като го направих това всичко си дойде на мястото

А най- много ме е яд, че при предишната смяна отидох в "Друмник" на бул. "България" (София), да ми регулират светлините и са видели, че аз не ги слагам като хората. Но си прибраха 20-те лева без да кажат нищо...
П.С. Иначе не съм с осрам крушки в момента. Намерих едни дженерал електрик на далавера.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Марката на крушката не трябва да влияе на реглажа на фаровете, всички крушки би трябвало да са с еднаква геометрия, иначе няма да попадне във фокуса на рефлектора.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
Знам че не трябва да влияе,но и смяната на крушка също не трябва да влияе.Щом при колегата е имало проблем при смяната,предположих,че има нещо нестандартно и затова попитах за крушките.Пък и все пак живеем в България,където могат да се намерят всякакви ментета.Радвам се,че проблема е бил в монтажа на самата крушка,а не в нещо друго.