Смяна лампа за номер + проблем със задна чистачка на Фюжън
- Dani_Barabani
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
- Status: Извън линия
Смяна лампа за номер + проблем със задна чистачка на Фюжън
Имам две питанки, мили другарчета:
първо
: Изгоряла е едната от двете лампички над задния номер. От къде мога да купя резервна такава крушка, какъв размер, модел и как да я сменя? (има някви винтчета там гледах)
и второ
: Заданата ми чистачка почна да чисти само в един сектор горе, а от ляво и дясно явно не допира стъклото добре. Казаха ми за някакви пластинки, нещо се затягало. Какво да направя, за да си чисти нормално?
Много благодаря, предварително, на отзовалите се >:D<:
първо

и второ

-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Re: Нов фюжън :)
Отговарям само на първата питанка за лампичките. Като ти продадоха Фюжъна дадоха ли ти освен сервизна книжка и една друга книжка с упътване на български там подробно е описано (дори с картинки ) как се сменят крушките и какви са. За вторият въпрос и аз имам същата болежка.Dani_Barabani написа:Имам две питанки, мили другарчета:
първо: Изгоряла е едната от двете лампички над задния номер. От къде мога да купя резервна такава крушка, какъв размер, модел и как да я сменя? (има някви винтчета там гледах)
и второ: Заданата ми чистачка почна да чисти само в един сектор горе, а от ляво и дясно явно не допира стъклото добре. Казаха ми за някакви пластинки, нещо се затягало. Какво да направя, за да си чисти нормално?
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Не ми се е налагало още да сменям крушки, но на задния номер са болтове тип "еврейска звезда" и предполагам, че като се развият се сменя лесно. Задната чистачка и на мен ми го направи днес тоя номер - явно от калта и мръсотията. Надигнах я, поразмърдах и наместих гуменото перо и сега пак чисти открай-докрай.
- Dani_Barabani
- потребител
Благодаря ви, момчета.
да съм виждала такава книжка.
Само да имам време по светло, ще развинтя и ще видя и крушката.
Благодаря и на батето тошко, който офф-лайн ми даде много полезно инфо.
А и чистачката ще "разръчкам" и дано се оправи, че в тая кал, като се изцапа стъклото, комбинирано с нечистеща чистачка, видимостта става доста ограничена.
ами... нямам споменpetkoff_pl написа:Като ти продадоха Фюжъна дадоха ли ти освен сервизна книжка и една друга книжка с упътване на български там подробно е описано (дори с картинки ) как се сменят крушките и какви са.

Само да имам време по светло, ще развинтя и ще видя и крушката.
Благодаря и на батето тошко, който офф-лайн ми даде много полезно инфо.
А и чистачката ще "разръчкам" и дано се оправи, че в тая кал, като се изцапа стъклото, комбинирано с нечистеща чистачка, видимостта става доста ограничена.

- Dani_Barabani
- потребител
и в това ръководство пише -Dani_Barabani написа:Благодаря от сърце! >:D<:DigiPro написа:Eто ръководство за Fusion за Дани: http://dox.bg/files/dw?a=b135b2e70c" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; - стр.43 е как се сменя крушката.
А сега аз ще следя с интерес отговорите за светлоотразителите, че нали ми ги откраднаха, ЯЛТА намери една броня с такива, дето стават за мен и сега чакат в багажника на сухо да бъдат сложени, но така, че да не ми ги вземат отново
Number plate lamp-ZW5 - Rating (watt) 5

- Dani_Barabani
- потребител
Така - всичко е оправено. Благодарение на ЯЛТА! Жив и здрав да е!
Сменихме крушката на лампичката и се оказа, даже, че имам резервни в колата (на Румънския събор раздаваха промоционални пакетчета са разни неща за колите, вкл. кутийки с резервни крушки, бях ги забравила
)
Васки сложи светлоотразителите, като ги проби посредата и с винтчета ги закрепи. Поне да затрудняват крадците.
И чистачката чисти вече от-до като хората, просто се оказа,че се е счупило капачето, което покрива винта и запречва пружината, която натиска чистачката към стъклото, има едно парченце счупено, което прибрах, по-голямата част остана, че да не оголва винта, но трябва да се смени.
Много благодаря на сръчния Васко и Емо и на всички - Фюри пак си здрав и си има всичко и всичкото му работи
Ето го
A повече тук
Сменихме крушката на лампичката и се оказа, даже, че имам резервни в колата (на Румънския събор раздаваха промоционални пакетчета са разни неща за колите, вкл. кутийки с резервни крушки, бях ги забравила

Васки сложи светлоотразителите, като ги проби посредата и с винтчета ги закрепи. Поне да затрудняват крадците.
И чистачката чисти вече от-до като хората, просто се оказа,че се е счупило капачето, което покрива винта и запречва пружината, която натиска чистачката към стъклото, има едно парченце счупено, което прибрах, по-голямата част остана, че да не оголва винта, но трябва да се смени.
Много благодаря на сръчния Васко и Емо и на всички - Фюри пак си здрав и си има всичко и всичкото му работи

Ето го
A повече тук

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Ма много светлоотразяват тези светлоотразители, повече от очичките ти, а на живо еднакво светлоотразяваха .
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО