Питане за XENON 55W!
- lazarkk
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2010, 14:49
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MKII 2.0 16V 130hp
- Status: Извън линия
Питане за XENON 55W!
Въпроса ми е, дали при този ксенон ще ми свети бордовия компютър, че има изгоряла крушка, тъй като този е със същата консумация, дали ще ми трябват пак онея дето са за залагване който се влючват допалнително?
- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
Re: Питане за XENON 55W!
Че то и с 35 ватовия не свети. Само от началото като го включиш примигва за кратко и после угасва ако ксенона е запалил. Ако някоя крушка не успее да запали тогава остава да свети индикацията за изгоряла крушка.
- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
До сега не съм чул да свети при мк2. При мене святка за момент. При един приятел святка за около 1-2 секунди и после десният понякога примигва за около минута, но явно има проблем с самият ксенон понеже точно десният и не винаги пали. Предполагам че и при 55 ватовият ще присвятква понеже при първоначално палене на ксенона консумацията му е коренноразлична от нормалната работна консумация
-
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 14:19
- Модел на автомобила: Ford Mondeo комби 97г 2.0litre 130ps
Аз съм със ксенон 35 вата и не свети.
- ivan_don4ev
- потребител
- Регистриран: 05 апр 2009, 17:19
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16v и Mondeo 1.8 tdi
Здравейте имам на предвид да си монтиран и аз ксенон на късите светлини на мондеото мк2, можели някой колега да даде по точни впечетления, дали сте с обикновените фарове с рефлекторите както си е оригинално или сте ги сменяли с лупи.Ако някои има снимкии моля нека ги предоставях за да ги видя. Имам намерение да си слагам от ксенон център Пловдив, ако имате впечетления от там моля не се колебаите а си ги кажете.
-
- потребител
И аз съм с мк2 несъм слагал лупи просто махнах обикновените и сложих ксенона ето темата дето съм постнал снимки http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 40&t=36203" onclick="window.open(this.href);return false;
- ivan_don4ev
- потребител
- Регистриран: 05 апр 2009, 17:19
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16v и Mondeo 1.8 tdi
zaioristu Благодаря за бързия отговор.Аз имах предвид ако имаш снимки на само баласти къде са ти монтирани на капачетата на фаровете къде си ги дупчил и даже на самия фар рефлектора. Иначе ти благодаря харесвами как стоят. И да те питам с колко "К" ти са крушките аз мисля да слагам 6000К.Ако някои е с 8000К нека да сподели и той мнение.
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Над 6000* К светлината става към синьо а от 10000 К става направо розова и губи от интензитета си. Оптималния вариант е 4500-6000К, в тези граници се движи дневната светлина. Не си мислете че колкото са повече градусите толкова е по-хубаво.
-
- потребител
Единия баласт е между акумулатора и кутията с предпазителите.Другия до моторчето за празен ход.Капачките ги дупчих първо с бургия с най големия размер дето става на дрелката след което с макетен нож до нужната големина.Рефлекторите несъм пипал то крушките са Н7 и ксеноновите са такива.4300К съм сложил най-добрее е между 4300К и 6000К това се доближава най-много до спектъра на дневната светлина.И ксенон системата ми е 35вата по мощна според мен няма смисъл,но всеки си преценява каква да сложи.