Focus '99 TDI 1.8

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
dreamblade
потребител
потребител
Регистриран: 19 юни 2008, 01:24
Модел на автомобила: Focus '99 1.8 Д
Status: Извън линия

Focus '99 TDI 1.8

Мнение от dreamblade » 19 юни 2008, 01:27

Здравейте, имам следния проблем,
моя форд които купих преди около 2 месеца започна да проявява следния проблем на всеки 30-40 минути каране, оборотите изведнъж си падат до минимум все едно съм пуснал газта и започва да мига лампичката за подгряващите срещи педала на газта не оказва никакво влияние на оборотите на автомобиля сякаш е изключен. След като изгася автомобила и го запаля наново всичко си е наред. Мнението ми на лаик говори че проблема е свързан с електрониката и за това отидох в сервиз на BOSH от където ми казаха че диагностика можели да направят смо в мото пфое от кадето ми насрочиха час за след 10 дни въпреки че мрънках и се обяснявах че след 10 дни вече може проблема да е довел до по сериозни последици. ОБадих се в най близкото мото пфое до Пловдив което се оказа в Стара Загора и се оказа че там могат да ме приемат след 8 дни което ниакак не ми се понрави.
След като купих автомобила съм сменил маслото филтъра и ангренажния ремък но не съм смянал въздъшния филтър което ми е единственото предложение за възможна причина извън сферата на електрониката.
Бих се радвал ако някои може да ми препоръча добър сервиз във Пловдив в които мога да закарам форда си за да ми кажат какъв е проблема или може би някои по разбиращ от мен да ми подскаже какво мога да направя.

DTM
потребител
потребител
Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
Модел на автомобила: *
Контакти:

Re: Focus '99 TDI 1.8

Мнение от DTM » 19 юни 2008, 08:33

Колега виж тези теми, проблема е възможно да е от педала за газта.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... B0#p154523
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 1%82%D0%B0

dreamblade
потребител
потребител

Мнение от dreamblade » 19 юни 2008, 17:57

благодаря много надявам се наистина проблема да е само в педала а не нещп по сериозно сега остава само да намеря сервиз в който да могат да го диагностицират и отстранят тук в пловдив защото не ми се чака докато ми доиде реда след 10тина дни в МП кадето не стига че ще чакам ами и ще ми одерат метър кожа и кило кръв

lenny_26
потребител
потребител
Регистриран: 21 сеп 2007, 22:44
Модел на автомобила: fokus 1.8 tddi

Мнение от lenny_26 » 22 юни 2008, 15:37

Колега от педала на газта е.При мен беше същото.След диагностика в мотопфое и смяна на педала 220лв всичко се оправи.

dreamblade
потребител
потребител

Мнение от dreamblade » 24 юни 2008, 13:37

днес намерих един сервиз в която я приеха да я прегледат и да потрсят от какво е мен ме притесни факта че един два пъти ми изгасна нацяло след като педала спираше да работи но ако наитина е педала мисля че ще се размина сравнително леко.
Не ми се чакаше до датата ми за мото пфое а и тези момчета там ми изглежад сериозни ако не се справат ще отида в МП.

dreamblade
потребител
потребител

Мнение от dreamblade » 26 юни 2008, 14:53

явно наистина е педала, получих обаждане от сервиза и ме попитаха дали да ми поръчат нов за 250 лева. Съгласих се, съмнявам се в МП да ми излезе по ефтино а и само заради това че искат от мен да чакам 10 дни за да ме приемат за диагностика си заслужава да не ходя при тях.

Потребителски аватар
tha22don
потребител
потребител
Регистриран: 16 апр 2008, 12:52
Модел на автомобила: Ford Focus MK1.5

Мнение от tha22don » 26 юни 2008, 15:49

dreamblade написа:.....
Здравей колега, след смяната на педала ще очакваме положителни отзиви за поведението на колата! /според други колеги във форума, след смяната му проблемът е изчезнал..както е описано в по-горните линкове/
Аз имам същия проблем само, че на мотор tdci и какво ли не съм правил до момента, но още не съм оправил проблема, остана ми само да видя и този педал дали прави той проблема, тъй като на комп. диагностика не ми излизат грешки от датчиците. В момента ги проверяват един по един дали не дават грешни показатели, но засега са изправни...надеждата ми е или в последния непроверен датчик или в този педал...
Поздрави!

dreamblade
потребител
потребител

Мнение от dreamblade » 27 юни 2008, 02:42

обещавам да пиша след като си получа автомобила

dreamblade
потребител
потребител

Мнение от dreamblade » 30 юни 2008, 11:02

днес си прибрах колата от сервиза взеха ми 225лева за педала и 65 за труда, още не съм имал възможност да я покарам повечко за да видя как се държи но съм оптимистично настроен :)

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”