Проблем с хидр. рейка
-
- потребител
- Регистриран: 21 дек 2008, 08:37
- Модел на автомобила: ford fiesta 99,1,3i ENDURA-E
- Status: Извън линия
Проблем с хидр. рейка
Появи ми се теч от хидр.рейка .Имам три варианта. 1.Втора употреба=250 лв. без инфо за реално състояние. 2.Ремонт (ремонтен комплект за хидр. рейка=40 лв + труд 100 + реглаж 20 =160 лв.) 3. Слагам мех.кормилна рейка нова =315 лв и край с проблемите с масло ,но малко по твърд волан.Колеги дайте съвет кое да предприема от трите .
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Re: Проблем с хидр. рейка
Е ти пък втора употреба за 250 не е ли много това. За мондеото е 130 втора ръка уж внос от германия.
-
- потребител
Тук на Дунав мост има автоморга и като ги питах ми казаха 250 .лв за втора ръка.Между другото майстора който евентуално ще прави ремонта на тази в момента ми каза че най много до 2 год. пак ще потече и аз съм в шах какво да правя.
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Колега тук по софийските морги са 130-150 лв бях се обаждал на един човек в петрич който внасял части от Италия и Германия. Сега каква е гаранцията немога да ти кажа но ми каза че ако я монтират там ти дават 6 мес гаранция. То една рейка или е здрава или не е, а ако наистина не е карана в БГ начи е здрава. Ако искаш пиши ми на лично да ти дам телефона при него цената беше 130 + монтаж по желание 70 лв. Работи и с куриери също. А и невярвам за фиеста да е по скъпа рейката от на мондеото. Аз бих си взел втора ръка, рециклирана кой знае как ще я направят и кой знае кога ще протече пак.
-
- потребител
Засега съм решил да рискувам с рециклиране като най евтин вариант.Майстора ми е приятел така че поне ще й обърне внимание пък дано не съжалявам после.А отиване до Петрич или заплащане за куриер ще оскъпи рейката излишно и то за такава която не съм и виждал.Благодаря за предложението и съветите.До една седмица ще вляза в бокса за ремонт и после ще пиша как е минал.Мисля даже да присъствам и наблюдавам може и снимки да направя за технологията на ремонта.
-
- потребител
Теча който имах преди две седмици изчезна сам,е той и не беше кой знае колко,така че ремонта се отложи във времето.Питах майстора си какво става и той спомена че се случва само семеринга на вала на рейката да се забърне и да се появи теч и после пак да си дойде на място и да спре.Ако е така се радвам засега че ще спестя 160 лв.На някой случвало ли се е така .