странен звук при наисткане на спирачка
- peshaka
- потребител
- Регистриран: 20 апр 2008, 11:05
- Модел на автомобила: "89 Fiesta Mk3 1.3 mono J6B с АГУ
"88 Isuzu Trooper 2.2TD
"95 BMW e36 318tds - Местоположение: София
- Status: Извън линия
странен звук при наисткане на спирачка
на колата от профила ми когато натискам спирачката и отзадното ляво колело ( май ) се чува един звък нещо средно между стържене и хрупане , ако е от значение отзад съм с барабан ,къде да търся проблема и ще мога ли сам да го отстраня с необходимите части ако се налага разбира се че ходя на работа с колата и нямам време майстори да ме мотаят , а ако я карам така да не стане по лошо

- ivailo rachev
- потребител
- Регистриран: 04 авг 2008, 22:37
- Модел на автомобила: ford scorpio 2,0 89' OHC 77kw/105hp-бивша,fiat bravo 97' 1,6 103++hp
Re: странен звук при наисткане на спирачка
ами явно са заминали накладките.за мен няма нищо сложно,но аз съм се занимавал с това професионално.ако не си го правил е трудно особено като е с барабан.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Можеш и сам, но ще ти трябва доста голям ключ (забравих точния размер, май 33), чук отвертки и тем подобни. Сваляш гумата, сваляш капачката на болта на главината (в центъра; много внимателно да не го изкривиш, но ако имаш резервен-да не ти пука), отвърташ голямата гайка и с почукване (внимателно) измъкваш главината. Възможно е това да се окаже дълго занимание с поздравителен блок към нечия рода... После е добре да посвиеш челюстите, да разкачиш пружинката (внимателно) и накладките падат. Ако не се лъжа - май имаха различен размер....
За всеки случай огледай да няма теч от буталото на спирачна течност.
Сглобяваш по обратният ред. Голямата гайка не я стягай много силно, но и да не е халтава. Главината трябва да се върти почти свободно и без луфт. При силно/слабо стягане се разбиват лагерите. Същото става и при влизане на вода към тях през изкривена капачка...
За всеки случай огледай да няма теч от буталото на спирачна течност.
Сглобяваш по обратният ред. Голямата гайка не я стягай много силно, но и да не е халтава. Главината трябва да се върти почти свободно и без луфт. При силно/слабо стягане се разбиват лагерите. Същото става и при влизане на вода към тях през изкривена капачка...
- peshaka
- потребител
- Регистриран: 20 апр 2008, 11:05
- Модел на автомобила: "89 Fiesta Mk3 1.3 mono J6B с АГУ
"88 Isuzu Trooper 2.2TD
"95 BMW e36 318tds - Местоположение: София
дам казаха ми да сменям челюсти и да проверя цилиндърчетата ако са изпуснали и тях да сменям друхата субона и неделя ги почвам дано е хубаво времето