джанти за Fiesta '96

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
Потребителски аватар
angel
потребител
потребител
Регистриран: 10 дек 2005, 22:20
Модел на автомобила: '03 Focus Turnier 1.8tdci 100ps
Контакти:
Status: Извън линия

джанти за Fiesta '96

Мнение от angel » 18 дек 2005, 21:07

Здравейте колеги,

по документи на моята Фиеста могат да се слагат джанти:

1) 5J x 13"
2) 5.5J x 13"
3) 5.5J x 14"

...чудно ми беше до колко "J" мога да сложа...например 6J става ли? Също така проблем ли е ако сложа 4.5J?

Освен това, offset-а каква роля играе?

Благодаря предварително,
Ангел.

aaleks
потребител
потребител
Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
Контакти:

Мнение от aaleks » 19 дек 2005, 00:23

РАЗМЕР НА ДЖАНТАТА
Широчината на джантата обикновено е по-малка от тази на гумата, за да се получи сигурно прикрепване. Например, гума с широчина 185 мм трябва да се монтира на джанта с широчина 6 инча (152,4 мм), въпреки, че 7 инча (177,8 мм) е размер, по-близък до 185 мм. За да се получи по-добро прикрепване гумата трябва да е по широка от джантата с около 30 мм. Това е така, защото широчината на гумата се измерва в най-изпъкналата й част, където разстоянието е по-голямо от това между вътрешните ръбове, прикрепящи гумата към джантата

http://www.avtogumi.com/bg/php/janti_ma ... brand_id=2" onclick="window.open(this.href);return false;
Прикачени файлове
certej1.png
(5.76 KБ) Свален 542 пъти
Небойте се роби Спартак е с вас!

Потребителски аватар
angel
потребител
потребител
Регистриран: 10 дек 2005, 22:20
Модел на автомобила: '03 Focus Turnier 1.8tdci 100ps
Контакти:

Мнение от angel » 19 дек 2005, 03:44

aaleks написа:РАЗМЕР НА ДЖАНТАТА
Широчината на джантата обикновено е по-малка от тази на гумата, за да се получи сигурно прикрепване. Например, гума с широчина 185 мм трябва да се монтира на джанта с широчина 6 инча (152,4 мм), въпреки, че 7 инча (177,8 мм) е размер, по-близък до 185 мм. За да се получи по-добро прикрепване гумата трябва да е по широка от джантата с около 30 мм. Това е така, защото широчината на гумата се измерва в най-изпъкналата й част, където разстоянието е по-голямо от това между вътрешните ръбове, прикрепящи гумата към джантата

http://www.avtogumi.com/bg/php/janti_ma ... brand_id=2" onclick="window.open(this.href);return false;
Благодаря ти,

това ми разясни нещата за offset-a, а сега някой може ли да ме светне какви своеволия мога да си позволя относно широчината на джантата? (пък аз пак ще пробвам да google-на)

поздрави,
Ангел.

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”