джанти за Fiesta '96
- angel
- потребител
- Регистриран: 10 дек 2005, 22:20
- Модел на автомобила: '03 Focus Turnier 1.8tdci 100ps
- Контакти:
- Status: Извън линия
джанти за Fiesta '96
Здравейте колеги,
по документи на моята Фиеста могат да се слагат джанти:
1) 5J x 13"
2) 5.5J x 13"
3) 5.5J x 14"
...чудно ми беше до колко "J" мога да сложа...например 6J става ли? Също така проблем ли е ако сложа 4.5J?
Освен това, offset-а каква роля играе?
Благодаря предварително,
Ангел.
по документи на моята Фиеста могат да се слагат джанти:
1) 5J x 13"
2) 5.5J x 13"
3) 5.5J x 14"
...чудно ми беше до колко "J" мога да сложа...например 6J става ли? Също така проблем ли е ако сложа 4.5J?
Освен това, offset-а каква роля играе?
Благодаря предварително,
Ангел.
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
РАЗМЕР НА ДЖАНТАТА
Широчината на джантата обикновено е по-малка от тази на гумата, за да се получи сигурно прикрепване. Например, гума с широчина 185 мм трябва да се монтира на джанта с широчина 6 инча (152,4 мм), въпреки, че 7 инча (177,8 мм) е размер, по-близък до 185 мм. За да се получи по-добро прикрепване гумата трябва да е по широка от джантата с около 30 мм. Това е така, защото широчината на гумата се измерва в най-изпъкналата й част, където разстоянието е по-голямо от това между вътрешните ръбове, прикрепящи гумата към джантата
http://www.avtogumi.com/bg/php/janti_ma ... brand_id=2" onclick="window.open(this.href);return false;
Широчината на джантата обикновено е по-малка от тази на гумата, за да се получи сигурно прикрепване. Например, гума с широчина 185 мм трябва да се монтира на джанта с широчина 6 инча (152,4 мм), въпреки, че 7 инча (177,8 мм) е размер, по-близък до 185 мм. За да се получи по-добро прикрепване гумата трябва да е по широка от джантата с около 30 мм. Това е така, защото широчината на гумата се измерва в най-изпъкналата й част, където разстоянието е по-голямо от това между вътрешните ръбове, прикрепящи гумата към джантата
http://www.avtogumi.com/bg/php/janti_ma ... brand_id=2" onclick="window.open(this.href);return false;
- Прикачени файлове
-
- certej1.png
- (5.76 KБ) Свален 542 пъти
Небойте се роби Спартак е с вас!
- angel
- потребител
- Регистриран: 10 дек 2005, 22:20
- Модел на автомобила: '03 Focus Turnier 1.8tdci 100ps
- Контакти:
Благодаря ти,aaleks написа:РАЗМЕР НА ДЖАНТАТА
това ми разясни нещата за offset-a, а сега някой може ли да ме светне какви своеволия мога да си позволя относно широчината на джантата? (пък аз пак ще пробвам да google-на)
поздрави,
Ангел.