16 цола на момдео 98г. ще станат ли?
- mcdilan
- потребител
- Регистриран: 31 дек 2007, 16:29
- Модел на автомобила: Ford mondeo 1.8TDI / 98г.
- Status: Извън линия
16 цола на момдео 98г. ще станат ли?
Искам да попитам дали ще станат 16 цола с гуми 205/55/ или 50...По точно дали ще опитат някаде предните, за задни ще станат без проблем предполагам.Също ако може да дадете и някакъв коментар за това какви джанти с какви гуми са най-подходщи освен стандартния размер. И ако някой кара с по-различни от стандартните размери да сподели!
- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
да, стават... летните ми гуми са 205/55/16 
успех
P.S ето и визуално как стоят http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... highlight=" onclick="window.open(this.href);return false;

успех

P.S ето и визуално как стоят http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... highlight=" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
- Регистриран: 07 яну 2008, 16:22
- Модел на автомобила: Ford focus Milenium edition 38/100
Колега, заводски трябва да си на 205/50/16 , допустимо също 195/55/16, но това е рядък размер и ще ти е трудно да го намериш.
Всичко останало е доста компромисно и определено не е препоръчително по ред причини.
Относно рахода ще се промени , но не чувствително , за разлика отпътното поведение, което става много твърдо и директно.
Всичко останало е доста компромисно и определено не е препоръчително по ред причини.
Относно рахода ще се промени , но не чувствително , за разлика отпътното поведение, което става много твърдо и директно.
- zar
- потребител
- Регистриран: 26 фев 2006, 10:29
- Модел на автомобила: MONDEO MKIII,O7' 2.0TDCI
- Контакти:
Точно така със 185/65/14 дава най-добрия разход и това е оптималния размер за МК2 препоръчан от пройзводителя.На бившето ми карах само с такъв размер и съм супер доволен от разхода,возията и стабилността на колата нищо че не беше дизел а 1.8 бензин а по ходовата част почти никви проблеми нямах.Незнам как ще е с по-големите гуми.