ЕТ 37 при Форд Фокус
-
- потребител
- Регистриран: 26 юли 2011, 23:19
- Модел на автомобила: Ford Focus TDdi 2001
- Status: Извън линия
ЕТ 37 при Форд Фокус
Колеги ,съжалявам ако има подобна тема ,но аз не намерих .
Намерих си джанти OZ Racing F1 15" , 7J с ЕТ37 . Разполагам с гуми 195/60-15 . Въпросът ми е ЕТ-то фатално ли е ,размера на гуми фатално ли е . Въобще тази концепция мога ли да я сложа на колата и да нямам проблеми ?
Ще съм благодарен на всеки който се включи
Намерих си джанти OZ Racing F1 15" , 7J с ЕТ37 . Разполагам с гуми 195/60-15 . Въпросът ми е ЕТ-то фатално ли е ,размера на гуми фатално ли е . Въобще тази концепция мога ли да я сложа на колата и да нямам проблеми ?

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Re: ЕТ 37 при Форд Фокус
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 81#p372845" onclick="window.open(this.href);return false;
Погледни таблицата.
Преди време карах с джанти с 37 ет,- опряха в апаратите та се наложи да изтрия външната накладка 2мм да се прибере апарата.
Допустимия размер е от 38 до 45.
Погледни таблицата.
Преди време карах с джанти с 37 ет,- опряха в апаратите та се наложи да изтрия външната накладка 2мм да се прибере апарата.
Допустимия размер е от 38 до 45.

-
- потребител
На мен интересно ,не ми опира в апаратите.Качих едната джанта отпред и завъртях ,не опира 

- mrdds
- потребител
Не опира защото са ти износени накладките.Като сложиш нови ще задере.При мен минаваха на една милимунда разтояние,като за да постигна този резултат изпилих с 2мм външната накладка за да се прибере апарата навътре.
Тези гуми 195 на това 7J не знам как ще ги наденеш.
Тези гуми 195 на това 7J не знам как ще ги наденеш.

-
- потребител
Ясно ,.....само се пишат глупости . Накладките са ми на 500км . За джанта 7Ж минимума е 195 , идеалното е 205 / 215 , максмимума е 225 .
Очаквам адекватни отговори .
Благодаря
Очаквам адекватни отговори .

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
И да ти опират, проблема се решава с един фланец с подходяща дебелина. Примерно от стари дискове.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- mrdds
- потребител
Повече адекватни отговори едва ли ще получиш.road runner1982 написа:Ясно ,.....само се пишат глупости . Накладките са ми на 500км . За джанта 7Ж минимума е 195 , идеалното е 205 / 215 , максмимума е 225 .
Очаквам адекватни отговори .Благодаря
Казвам ти от опита си какво получих,ти го смяташ за глупости.Намерих ти таблица с допустимите размери, за фокуса е от 38 до 45 ,за 7J размера на гумата е 215/225.
От тук нататък си ти,имаш си глава на раменете.
-
- потребител
Брат не се заяждамmrdds написа:Повече адекватни отговори едва ли ще получиш.road runner1982 написа:Ясно ,.....само се пишат глупости . Накладките са ми на 500км . За джанта 7Ж минимума е 195 , идеалното е 205 / 215 , максмимума е 225 .
Очаквам адекватни отговори .Благодаря
Казвам ти от опита си какво получих,ти го смяташ за глупости.Намерих ти таблица с допустимите размери, за фокуса е от 38 до 45 ,за 7J размера на гумата е 215/225.
От тук нататък си ти,имаш си глава на раменете.

Съжалявам отново за тона и за това ,че звучи като заяждане ,но карам форд от има нема 4 месеца .

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Ами да беше споменал в началото и за гумите и за накладките, а не човек да те пита за всичко за да ти помогне. Задал си въпрос, отговорено ти е и от аргументирано, това дали ти си доволен от отговора си зависи от теб.
Като си пробвал и всичко е точно, за какво продължава спора?
Радвай се на новите джанти и безаварийна!
-
- потребител
колега прочети първото мнение за гумите ! За накладките ,брат де да знам ,че при всяко купуване на джанти требе да съм със сменени накладки за да ми е точно всичко или не по точно е да си карам с накладки 2-ра употреба . Идеята на въпроса е от ЕТ 37 до ЕТ38 дали е голяма разликата . Повярвай до ден днешен Ет-то не ми е било пръв приятел и не съм знаел Ет-то дали играе роля . Купувам джанти слагам кефат ме и айде чао .Doin написа:Ами да беше споменал в началото и за гумите и за накладките, а не човек да те пита за всичко за да ти помогне. Задал си въпрос, отговорено ти е и от аргументирано, това дали ти си доволен от отговора си зависи от теб.
Благодаря за АДекватните отговори ,темата може да се трие .
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Накладките са проблем ТОЧНО КОГАТО СА НОВИ тогава апарата опира в джантата, mrdds ти написа това, че се е наложило да намали дебелината на накладките за да станат тези джанти. С две думи ТОЗИ РАЗМЕР ДЖАНТИ СА НЕПОДХОДЯЩИ.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Може да не пишеш с ГОЛЕМИ букви
Джантата минава от апарата на 1пръст минимум , затова съм написал че не опира ,ама за какво пишем въобще . Тоя форум е като всички останали , само се трупат мнения без адекватни отговори . От мен е това ,може да не пишете вече по темата ,явно не така стават нещата
Също така написах ,че видях тук една таблица и в другия форум една таблица и в двете пише различно .

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
road runner1982 написа:........... Въпросът ми е ЕТ-то фатално ли е ,размера на гуми фатално ли е . .....
............
А най-голям принос имат неадекватните въпроси. Кое да е "фатално" като не ти опира никъде джантата и са ти нови накладките.road runner1982 написа:Може да не пишеш с ГОЛЕМИ буквиДжантата минава от апарата на 1пръст минимум , .......... .
Предупреждават те и са ти обяснили, че има риск да опре в апаратите при нови накладки, ти им се сърдиш, че твоите имат цял пръст разстояние.
Състоянието на накладки карани 500 км. по магистрала е едно, съвсем друго карани в голям град. Мислиш ли, че не си свалил 2 мм от накладките? А ако си беше попълнил профила можеше и да не те питам.
На джанти 7j слагат гуми и 185 широчина, ако става на въпрос.
П.П. Мислиш ли, че някой ще ти обърне внимание по-нататък?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.