Лети или стоманени джанти?
-
- потребител
- Регистриран: 01 окт 2009, 12:58
- Модел на автомобила: Форд Мондео Амбиенте 1.8TDCI, 2009, Volvo C30 1.6i, 2007 (малко по-добър Форд;)
- Status: Извън линия
Лети или стоманени джанти?
Винаги съм харесвал летите джанти, но никога не съм си купувал такива, тъй като съм чувал, че може да се строшат при минаване през дупка и че се кривят много. Винаги съм смятал, че автомобилът основно е средство за придвижване и трябва да е сигурен. За това ще Ви помоля за мнения относно смяна на стоманени с лети джанти от гледна точка на сигурността и пътно поведение. Има ли опасност джантата да се "строши" и дали се кривят по-лесно и по-често от стоманените. Благодаря предварително!!
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Re: Лети или стоманени джанти?
Аз и на двете си Фиести съм карал само с лети джанти и никога не съм кривил или чупил, но гледам гумите да са по-височки.
На един приятел с Клиото (гумите му са 195/45/15) ги изкривих без проблем
Не мисля, че лятата джанта застрашава сигурността.
На един приятел с Клиото (гумите му са 195/45/15) ги изкривих без проблем

Не мисля, че лятата джанта застрашава сигурността.

- msotiroff
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2007, 21:30
- Модел на автомобила: Ford Galaxy 1,9 TDI
Ford Mondeo 1,8 TD - Местоположение: Пазарджик
Re: Лети или стоманени джанти?
Обикновено на летите джанти се слагат по - нископрофилни гуми, за да се събере по - голяма джанта в калника. Това е предимно с декоративна цел.
Аз залагам на стоманени джанти и високопрофилни гуми, не бих ги заменил за други.
Аз залагам на стоманени джанти и високопрофилни гуми, не бих ги заменил за други.
Същността на човешката личност може да се оприличи на дроб,
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.