странно пукане отпред в ляво На Фокуса
-
- потребител
- Регистриран: 24 мар 2009, 22:24
- Модел на автомобила: Ford Focus 2.0 16v Ghia
- Status: Извън линия
странно пукане отпред в ляво На Фокуса
Здравейте , от около 6 месеца имам Форд Фокус 99 г , имам следният проблем .3 месеца след като го купих бях навъртял вече около 8000 км. и започна едно страно почукване или по скоро пукане като вляза в десен завой , заведох колата на майстори и казаха "няма и нищо ', продължих да карам и се поувеличи шума.И се започна сменяне , първо смених биалети предни и накрайници на кормилни щанги -подобрение никакво , проверихме шарнирите , според майсторите са наред , сменихме тампон и лагер на макферсона( беше си за смяна ) , погледанахме рейката и изненада.Оказа се , че от лява страна липсва , някаква втулка вътре която според майстора е изспаднала при предходен ремонт.От карането така се е получил някакъв луфт, понеже не намерихме такава част , я направиха на стругар но уви отново си припуква.Получава се само като е с малка скорост и на неравност.Но вече пука и на всеки завой независимо в ляво или дясно но не винаги.Започна и да пука и като върви направо.Ако някои има идея какво е да сподели , не разбирам много от коли (особено от форд- до сега имах вектра).Кажете освен рейка , има ли какво да е друго , след като 10 пъти при 5 различни майстора я гледахме и всеки казва основните възли са ти здрави по окачването всичко е наред , карай си.А да не забравя от споменатият луфт има малко хлопане и във волана , твърдят че не е страшно.
Последна промяна от iliya bozhilov на 01 апр 2009, 13:39, променено общо 1 път.
-
- потребител
- Регистриран: 16 апр 2008, 22:18
- Модел на автомобила: mondeo
Re: странно пукане отпред в ляво
колега и при мен имаше същия проблем.караях я при кои ли не и всички единодушно отговаряха че вси4ко е ок,ама си пукаше и с един приятел устаножихме че тампоните на носача са за смяна,сменихме ги и вече не пука. успех дано и при теб да се разреши проблема

-
- потребител
- Регистриран: 24 мар 2009, 22:24
- Модел на автомобила: Ford Focus 2.0 16v Ghia
хайде няма ли кой да помогне с малко инфо 

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Провери тампоните, с които се захващат амортисьорите за купето.
Понякога при смяна на тампоните на носача се обажда шарнира. Затова най-добре е като се появи луфт по закрепването на носача да се смени целия носач, който си върви с тампоните.
Понякога при смяна на тампоните на носача се обажда шарнира. Затова най-добре е като се появи луфт по закрепването на носача да се смени целия носач, който си върви с тампоните.