Нещо така изтрака, че.......!
- dydo
- потребител
- Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
- Модел на автомобила: Най-различни!
- Status: Извън линия
Нещо така изтрака, че.......!
Сутринта жена ми си ме вози за работа /тъй като напоследък тя ме вози, а на връщане като дойде да ме вземе се сменяме/ и на прав участък в софийските задръствания, със скорост не повече от 20-ина км./ч. нещо така изтрака, че ме заболя главата. В първия момент помислихме, че сме минали върху някое паве, ама знае ли човек. След кръстовището отбихме веднага, наведох се да погледна, но нищо не видях. Не не видях и по улицата някакви боклуци да се търкалят, включително и камъни. Понеже бързахме жена ми си продължи и после ми звънна да каже, че е пристигнала без проблем и нямало повече тракане. Струвало й се, че като волана да бил маалко по-хидравличен и скоростите се превключвали по-лесно. Това за скоростите е нормално, защото сутрин при тези температури маслото е още твърдо, та като малко загрее си омекват. За волана може и да си въобразява, но това изтракване все е от нещо. Определено трябва на майстор да се кара, за да се види реално какво е, но все пак да споделя и тук. Имах за сменяване една биалетка и понякога като навъртах волана при паркиране изщракваше. Дали е от тази биалетка, която е нанесла вреди и на друга част или и аз не знам. Жената каза, че колата си е вървяла, завивала е нормално и т.н. После като дойде да ме вземе ще я карам аз и ще видя как върви, ама без преглед няма да се размине. Просто споделям тук, тъй като се чудя от какво може да е. Интересна работа мамка му, а тази седмица няма да мога да се размина без кола, тъй като имам доста задачи, а от друга страна ме е страх да карам така............щото макар и за 300 метра, то сутрин и вечер карам децата на градина.
- Bijutera
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2007, 14:51
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.6 16V
Re: Нещо така изтрака, че.......!
При такова изтропване не ми се вярва да няма нищо очевидно по техниката,провери под капака,около колелата,навсякъде,защото просто трябва да има нещо,както си го описал не може да е било случайно!А ако си проверил,колата се движи нормално и няма други симптоми,спри (нарочно) рязко,тръгни състезателно,вкарай двигателя в червената зона на оборотите-може да покаже и други симптоми,пък ако и това е наред-карай и слушай внимателно,ако нещо е тръгнало да умира,ше изохка пак
успех и пиши каква е ситуацията 

- Bijutera
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2007, 14:51
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.6 16V
mitaka76 написа:Колега, огледай частите от ходовата част, които са под напрежение - пружини, реактивни щанги. На мен ми звучи така, сякаш си счупил пружина.
и ако счупи пружина няма да се усети така ли?
То верно че жена шофьор трудно долавя неизправности,ама па пружина то колата изобщо няма да върви като хората...
- OhljovchO
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 20:04
- Модел на автомобила: Ford Focus МК2 1.6 Duratec 100HP, 2005г. с газов инжекцион
- Контакти:
Ааа върви си и нищо и няма.
Аз моя стария форд случайно видях, че са счупени и двете предни пружини.
Като се счупи само една навивка и пружината веднага се разтяга пак и не си личи много. Трябва да се огледа внимателно предницата.
Като се счупи само една навивка и пружината веднага се разтяга пак и не си личи много. Трябва да се огледа внимателно предницата.
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Така е. На старата ми Фиеста и двете задни пружини бяха счупени и не се усещаше.OhljovchO написа:Ааа върви си и нищо и няма.

- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
Аз счупих веднъж пружина, така издрънча че си помислих че влязох в шахта, но пък нищо не се усети. Чак след месец разбрах че е пружин. Единствено като завивах понякога се чуваше леко щтракване. Това също според мен е пружина. Не е трудно да ги огледаш.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!
- dydo
- потребител
- Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
- Модел на автомобила: Най-различни!
Ами ходих на майстор, качиха я на канала, гледаха я, опипваха да няма счупени пружини, отваряха капака. 20-ина минути оглеждаха и нищо не видяха. То от тогава не е нито тракало нито нещо ми е давало симптоми. Рязко съм тръгвал, рязко съм спира. Е, има едно леко едва доловимо потропване при неравности, но това си го имаше и от преди, т.е. имам биалетка за смяна и сигурно е от нея. Иначе всичко е наред. Майсторите се усъмниха да не би някъде да е имало буца лед и като е изпаднала да е била помляна. Знам ли и аз.