Амортисьор на Mondeo '95
-
- потребител
- Регистриран: 22 апр 2008, 10:21
- Модел на автомобила: Mondeo
- Status: Извън линия
Амортисьор на Mondeo '95
Привет на всички.
Карам Форд Мондео 2.0i 95-та което е на баща ми. Известно време вече ми трака по-яко отзад едната страна и се останови че е амортисьор. Отидохме на "лекар" и стана ясно че е заден десен амортисьор. Само че проблемата е че монтьора като го питахме колко струва амортисьора, каза че тая повреда не е стандартна и че тоя амортисьор струвал много. Дори не смя цена да каже. Във Мото-Пфое като питахме мацката на фронт-офиса, тя милата щеше да потъне от срам като ни каза цената (това след като 5 пъти провери дали това не е грешка в изписването на цената) - около 500 лева. А и на двете места ни казаха, че в БГ в момента нямало такъв амортисьор, никъде.
Това нормално ли е? Къде може да се намери такова нещо? Какви пари е?
Много благодаря предварително.
Карам Форд Мондео 2.0i 95-та което е на баща ми. Известно време вече ми трака по-яко отзад едната страна и се останови че е амортисьор. Отидохме на "лекар" и стана ясно че е заден десен амортисьор. Само че проблемата е че монтьора като го питахме колко струва амортисьора, каза че тая повреда не е стандартна и че тоя амортисьор струвал много. Дори не смя цена да каже. Във Мото-Пфое като питахме мацката на фронт-офиса, тя милата щеше да потъне от срам като ни каза цената (това след като 5 пъти провери дали това не е грешка в изписването на цената) - около 500 лева. А и на двете места ни казаха, че в БГ в момента нямало такъв амортисьор, никъде.
Това нормално ли е? Къде може да се намери такова нещо? Какви пари е?
Много благодаря предварително.
- NightRider
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2007, 16:31
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 '93г. Zetec, Ghia, Седан, ГИ Фобос
- Контакти:
Re: Амортисьор на Mondeo '95
Да не би да имаш активно окачване. Моето Мондео е с такова от амортисиора излиза един кабел и до ръчната на мястото на нишата за стотинки има един бутон за смяна на режимите. Ако и при теб е така работата е ясна, цената наистина е толкова. Другия вариант е да ги смениш и четерите с обикновенни, което предполагам ще излезе горе долу пак толкова, но ще имаш 4 нови амортисиора.
-
- потребител
Да такова е. Има нормален режим в който е като лодка и спортен. Извинявай че преди не го написах, но не съм от най-големите техничари. Може ли малко по-подробно да опишеш за какво става дума. Още повече ако знаеш как да разбера дали е заминал целия амортисьор или не.
- NightRider
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2007, 16:31
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 '93г. Zetec, Ghia, Седан, ГИ Фобос
- Контакти:
За съжаление и аз не разбирам много от тези работи и незнам как точно можеш да разбереш дали е от амортисиора. Щом майсторите са ти казали, че е от него имаш ли причини да не им вярваш. Не съм чувал на амортисиор да се прави ремонт обикновенно се сменя. Варианта е да забравиш за активното окачване и да сложиш обикновен амортисиор. Тук обаче идва друг проблем, ако сложиш само един обикновен амортисиор това значи че системата за активно окачване ще откаже. Когато тази система не работи си във спортен режим. Т.е. ще имаш 3 твърди амортисиора и един мек(новия). Обаче и от тази ситуация има изход
можеш принодително да подадеш напрежение на останалите 3 и те ще омекнат. Виж аз какъв проблем имах:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=7&t=16170
Малко объркано стана но не ме бива да обеснявам.

http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=7&t=16170
Малко объркано стана но не ме бива да обеснявам.
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
А колега сигурно ли е че амортисьора ? Това тракане и в двата режима ли го има - спортен и нормален или само в единия ? Да не се окаже ел. проблем с кабела към амортисьора ?
Според мен може да видиш и по моргите ... ама там не се знае дали и колко ще е читав.
Според мен може да видиш и по моргите ... ама там не се знае дали и колко ще е читав.
- OhljovchO
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 20:04
- Модел на автомобила: Ford Focus МК2 1.6 Duratec 100HP, 2005г. с газов инжекцион
- Контакти:
От личен опит знам, че амортисьори винаги се сменят по два или четири.
Кофти ама е така. Като се смени повредения той по никой начин няма да държи точно колкото този от другата страна. Резултата е небалансирано окачване и може да почне да прави номера.
На стария Орион смених само един преден амортисьор и при 100км/ч като ме духна веднъж един страничен вятър щях да се пребия едвам овладях колата.
Така че кофти колега, но имай го в предвид.
Кофти ама е така. Като се смени повредения той по никой начин няма да държи точно колкото този от другата страна. Резултата е небалансирано окачване и може да почне да прави номера.
На стария Орион смених само един преден амортисьор и при 100км/ч като ме духна веднъж един страничен вятър щях да се пребия едвам овладях колата.
Така че кофти колега, но имай го в предвид.
-
- потребител
Мерси за съвета. Чувал съм го това нещо за 2-та амортисьора май и преди.
А относно предишния пост - сигурен съм че амортисьора е издишал.
А относно предишния пост - сигурен съм че амортисьора е издишал.