MTK2 няма точната водоравна стойка

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
Mondeo_16v
потребител
потребител
Регистриран: 27 яну 2008, 15:39
Модел на автомобила: Mondeo MK2 '98 1.8i 16V Zetec GLX
Status: Извън линия

MTK2 няма точната водоравна стойка

Мнение от Mondeo_16v » 27 яну 2008, 16:23

Здравейте, пиша ви от Германия и имам следния проблем:

Преди 5 месеца си купих от тук Мондео 2-ка 1998 година 1.8i 16V. Колата си е със сервизни документи и като я взех беше на 87.000км, в момента вече е на доста повече, но това си е по моя вина. Както може би знаете тук повечето Мондео-та са или комби или пет врати т.е. хечбек, при вторите (както е и моето) забелязвам поне тук, че малко им виси задницата (при моето е наистина малко). Преди няколко седмици си бях в София и забелязах няколко като моите и се шокирах, че при тях още повече виси ( с две думи няма точната водоравна стойка). Амортисиорите са ми перфектни, като я залюшкам не се клати и по сервизите нищо не казват, кажете ми Вие на какво се дължи това, как се коригира и защо точно при този с пет врати така се получава? Целта е да му вдигна задницата с 5см, не повече просто ме дразни, че не е перфектна така. Иначе за Мондео-то ако Ви интересува: в момента е на 106.000км, има вградена Форд-ова навигация, която работи изключително прецизно, ambiente изпълнение е, но интересното е, че е с подгряване на седалките, ако Вие имате също ambiente, моля ми кажете дали и Вие сте с подгряване на седалките и на предния прозорец, защото честно казано от многото ambientе-та в семейството аз съм единствения щастливец с тези екстри. Последното е малко извън темата, но ми е интересно да го чуя. Благодаря Ви за отговорите.

Потребителски аватар
zar
потребител
потребител
Регистриран: 26 фев 2006, 10:29
Модел на автомобила: MONDEO MKIII,O7' 2.0TDCI
Контакти:

Мнение от zar » 27 яну 2008, 21:46

Така колега аз карах допреди година хетчбек Мондео МК2 1.8 Зетек.Задницата съвсем леко висеше или може би така ми се струваше ама по-принцип тези задници имат склонност да висят,но има и нещо друго.Когато веднъж ходих на сервиза да сменям задни биалетки и преден десен шарнир си регулирах предницата както и задницата(за този формат коли това се препоръчва)та майсторчето дето ми я регулираше ми каза че има възможност височината на задницата да се регулира.На задните носачи има 3 дупки за болтове та в зависимост на коя дупка ще е болта на носача може да се променя и височината на задницата.Освен това може и пружините ти да са поизморенички но пробваи с реглажа на височината от задните носачи.Колкото до модификацийте разреши ми да те поправя.Амбиенте или Тренд модификацийте на МК 2 няма.Те са GL,GLX,Ghia i и т.н.Модификацийте Тренд и Амбиенте са при новите модели след 2001 година.Ако колата е GLX не е изключено да има подгряващи седалки което по принцип както и подгрева на стъклото може да са поръчани от купувача в началото.Карай я със здраве колата е супер аз моята доста време я карах и дори сега като видя пича на който я продадох я взимам да я покарам.

Mondeo_16v
потребител
потребител
Регистриран: 27 яну 2008, 15:39
Модел на автомобила: Mondeo MK2 '98 1.8i 16V Zetec GLX

Мнение от Mondeo_16v » 27 яну 2008, 23:24

Мерси, колега, за помощта. Първата грешка ми е, че съм ползвал терминологията от третата генерация на Мондео, втората-че не е ambiente, a trend, т.е. е GLX. Не бях в час като го писах, Много ми се иска с настройка на задните носачи или смяна на пружините да се оправи стойката на Монди, защото иначе наистина е перфектно, Скоро ще го видите и в София, мерси пак

Потребителски аватар
zar
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от zar » 28 яну 2008, 08:00

Пробвай пък се надявам да излезе нещо и да съм ти полезен.Повече му отива на хетчбека да е леко вдигнат отзад колко го оглеждах моя навремето ама само до тоя извод стигнах:)Карай колата си е много яка както ти казах аз имам само хубави спомени от моята!

g.taskov
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.

Мнение от g.taskov » 28 яну 2008, 17:39

Колега ти си за смяна на пружини.Мойта също беше клекнала но след смяна пружини има добра стойка.Вземи си пружини от комби и никога няма да имаш този проблем.

Потребителски аватар
red
потребител
потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
Контакти:

Мнение от red » 29 яну 2008, 00:42

а аз акто съм с комби от какво да си взема?

Потребителски аватар
zar
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от zar » 29 яну 2008, 08:12

Е ти си вземи от Форд Маверик,там вече сигурно няма мърдане:) :D

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”