Въпрос за ФИЕСТА 98г

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
stan4opan4o
потребител
потребител
Регистриран: 26 окт 2007, 14:28
Модел на автомобила: Форд / фиеста
Status: Извън линия

Въпрос за ФИЕСТА 98г

Мнение от stan4opan4o » 04 юли 2008, 13:09

Карам Ford -fiesta Техно модификация Зетек 1,25 S 1998 г.Сега покрай жегите имам следния проблем.Автомобила ми загрява и охладителната течност поизчезва.Искам да отбележа ,че стрелката която отчита тепературата ,надвишава съвсем малко средата на таблото.Като вдигама предния капак се чува цвърчене и след като оставя автомобила в покой за да се охлади ( около 2-3 часа) то нивото на антифриза е значително под нормата. :(
Налага се на всеки месец да доливам по литър антифриз или вода .Това не ми се струва нормално и се чудя на какво може да се дължи това :roll: .

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Re: Въпрос за ФИЕСТА 98г

Мнение от samsung_bg » 04 юли 2008, 14:46

Колега, огледай си всички съединения по системата. Не е нормално да изчезва течност или да се чува цвърчене. Моята стрелка в най-големите жеги е под средата - на буквата "О".
П.П. И това "Зетек 1,25 S 1998 г" си го напиши в профила, за да може следващия път да не се чудим каква ти е колата.
Изображение

fiestazetec
потребител
потребител
Регистриран: 06 сеп 2007, 10:52
Модел на автомобила: Fiesta'96 1.25 16V Zetec, biala, a.k.a Mazda 121 QZ
Местоположение: За 2 месеца (по коледа и през лятото) съм в България

Мнение от fiestazetec » 08 юли 2008, 12:56

Мда, проверка на цялата охладителна система и смяна евентуално на антифриза с по-добър...Аз лично купих някакъв от Волво, жълт, много як, и не вдига повече от R буквата на NORMAL преди да включи перката...
Изображение
Ето

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Мнение от samsung_bg » 11 юли 2008, 18:05

fiestazetec написа:Аз лично купих някакъв от Волво, жълт, много як, и не вдига повече от R буквата на NORMAL преди да включи перката...
Аз не се бях замислял дали самия антифриз оказва влияние на степента на загряване. Когато взех колата и я закарах на майстор да и смени ремъци и ролки и го накарах да смени и антифриза. Не го питах какъв е точно, гледам го - жълтеникав. Взе ми 38лв. за смяната му. Видя ми се много. Обясни ми, че не било проста работа - продухвала се системата ;): и не знам още какво, но вече 2 години съм много доволен. >:D<:
Изображение

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”