Покупка на Мони '98 комби джиа, малко помощ???
-
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2007, 18:00
- Модел на автомобила: Mondeo
- Status: Извън линия
Покупка на Мони '98 комби джиа, малко помощ???
Здравейте, нов съм тук и се надявам да съм нацелил мястото за пост. Искам да си купя Мондео 98 2.0 Zetec комби джиа. Днес ходих да гледам едно в провинцията понавартяхме 500км - http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details" onclick="window.open(this.href);return false;
Колата като цяло е добре. Mного запазен самон, не са изтрити волан, лост, педали, добро окачване, двигател(не е най-тихия които съмчувал но е добар ). Чудя се дали колата не е боядисване преди 2-3 години в чужбина беше свежа но като портокалова кора а не гладка. Ел. регулирането на шьофиорската седалка не работешe - мотарчето бръмчи но седалката не мърдаше. Нещата които много м издразниха е лъжите на продавача, които почна от това че е личен автомобил , и се правше че не знае каде се намира VIN номера и не искаше да го даде по телефона и на индианец че едва ли не не знае как се пуска музиката в тази кола и какво има в нея, докато се стигна чдо това че е атоджамбазин!. Климатроника духа топло
, и в този момент човека почна с обясненията - точно сноти се била блокирала шаибата на компресона на климатроника, съмнението ми е че не е шаиба а блокирал компресора, някой може ли да каже какви пари струва нов и неговата смяна. На таблото светеше светлината за ръчната спирачка - тя държеше, накладките са добри но течността не я погледнахме(ако е имало течност какъв може да е проблема). Гумите са 16-ки 205/50 в лошо състояние - задължителна смяна и на 4-ирите. Двете от летите джанти са като нови, другите леко съдрани. Колата не е понасяла сериозен удар със сигорност, няма горене на масло. Местата отдолу на праговете за вдигане на крик и под резервната гума имаше тръгнала лека ръжда. Подгряващите седалки и подряването предно стъкло не съм ги пробвал. Колата е внос от Австрия, а е произведене в германия. Обявена цена 5800, като днес я свалихме на 5500. Кажете какво мислите? Аз си мислч че смянате на компресора най-вече , а на останалите неще ще ми стъпи над 1000 лв и ми се вижда неоправдано 
Колата като цяло е добре. Mного запазен самон, не са изтрити волан, лост, педали, добро окачване, двигател(не е най-тихия които съмчувал но е добар ). Чудя се дали колата не е боядисване преди 2-3 години в чужбина беше свежа но като портокалова кора а не гладка. Ел. регулирането на шьофиорската седалка не работешe - мотарчето бръмчи но седалката не мърдаше. Нещата които много м издразниха е лъжите на продавача, които почна от това че е личен автомобил , и се правше че не знае каде се намира VIN номера и не искаше да го даде по телефона и на индианец че едва ли не не знае как се пуска музиката в тази кола и какво има в нея, докато се стигна чдо това че е атоджамбазин!. Климатроника духа топло

-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2007, 21:42
- Модел на автомобила: форд сиера,форд фиеста(Мк2 турбо),форд мондео 2.0 16V
колега аз си взех мондео 96 със забележки но в момента ги отстраних ,като цени за части са много поносими,моят двг е 136кс много тих ,за ръжда няма никъде поцинковани са вярно тънко но са поцинковани казвам го зашото моито го разглобих да си боядисам броните и калниците за климатика не мога да ти помогна питаи в някоя морга и при климтикджиите ,но като цяло за мен поне мондеото си е класна кола и съотношение цена качество няма друга да се мери,а и моята е комби успех 

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
е,то комбитата се харчат доста под 5500лв.....не си заслужава.
Съвет:Не купувай кола,която тепърва ще започнеш да ремонтираш,освен ако нее на половин цена от другите.По добре не сваляй цената спазарлъци,но собственика да си оправи проблемите и всичко да работи.Защото не можеш да предполагаш колко ще излезе отстраняването им.Ако било евтино джамбазина щеше да ги остстрани и нямаше да има проблеми пред купувача.
Щом не го е направил значи инвестицията не си заслужава.
Съвет:Не купувай кола,която тепърва ще започнеш да ремонтираш,освен ако нее на половин цена от другите.По добре не сваляй цената спазарлъци,но собственика да си оправи проблемите и всичко да работи.Защото не можеш да предполагаш колко ще излезе отстраняването им.Ако било евтино джамбазина щеше да ги остстрани и нямаше да има проблеми пред купувача.
Щом не го е направил значи инвестицията не си заслужава.
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
Колегата е прав, не взимай кола на която още от сега има сумати неща за оправяне, още повече на тая цена! Съветвам те да потърсиш Мондео, на което му работи всичко.... Аз си взех такова преди 2 месеца - можеш да видиш снимки в раздела "моята кола" и да си направиш преценка... Друг съвет - задължително изпробвай всички ел. системи по колата дали работят: ел.стъкла, централно, аларма, светлини......всичко....много често при Форд там се появяват проблемите
Успех с търсенето 

- zaxyg
- потребител
- Регистриран: 15 май 2007, 19:29
- Модел на автомобила: Ситроен Ксантия 1,6i '95 и Пежо 106 '96
И аз се присъединявам към мнението, че при тази цена не си заслужава. Можеш да намериш запазена до 5 хиляди максимум. По принцип ремонт на климатик е скъпо нещо, а едва ли ще ти свали хиляда лева за това.
Аз като си избирах кола, предпочетох да е от човек, не от автокъща, но всеки си има предпочитания. Успех, Мондеото е хубава кола. Аз избирах между такова и Ксантия, каквото намеря читаво първо. 

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=196549&photo=1" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2007, 18:00
- Модел на автомобила: Mondeo
:)
Да и аз съм на това мнение, ще продължа с търсенето благодаря за подкрепата
):) - иначе колата е с климатроник и има подгяване на предното стъкло ,но нямаше на стиничните огледала. Темата може да бъде затворена от администраторите!