Проблем с форд фиеста 93 г. 1.1 моноинжекция
-
- потребител
- Регистриран: 25 ное 2009, 19:21
- Модел на автомобила: ford fiesta
- Status: Извън линия
Проблем с форд фиеста 93 г. 1.1 моноинжекция
Здравейте на всички. Имам следният проблем с колицата. От известно време ми премигва лампичката на маслото когато искачвам баирче и свалям на по ниска предавка и понякога когато се спускам или набия спирачки ь масло си има. От скоро започна и лампичката на акомолатора да ми присветква когото се пусна по енерция но не го прави всеки път. Наскоро ми се прецака акомолатора и понеже е в гаранция го закарах там замериха дали зарежда и всичко си е наред. Онзи ден ходих да си го взема и хората казаха че нещо е изпушил,а не съм имал никакви проблеми с него от веднъж се прецака. Та с оборотният акомолатор присветква лампата по често а със стариат не ми го е правила а само ми присветваше лампичката на маслото за 1-2 секунди и си изгасваше като и подам газ.Колата е само на бензин.Благодаря на всички предварително.
Маслоте което сипвам е 15w40 минерално на пручката ми показва че е на максимум.

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
- Status: Извън линия
Re: Проблем с форд фиеста 93 г. 1.1 моноинжекция
По отношение на индикатора за маслото - можеш да започнеш от датчика като най-лесно и евтино. Сменяваш датчика и виждаш има ли ефект. Ако продължи да свети то имаш проблем с налягането на маслото, не с нивото му - например следствие на гъсто масло, запушен смукател, подбит картер, заминала маслена помпа... при мен например се оказа че картера е подбит от падане в дупка и запушва смукателя да качва достатъчно масло, но докато го разбера минах през безброи майстори, сменявах датчик, масло ....
Относно заряда на акумулатора - погледни опънат ли е пистовия ремък, който ти върти алтернатора и ако там всичко е наред то търси проблема в алтернатора или кабелите от него към акумулатора. С един мултицет си замери заряда на акумулатора.
Относно заряда на акумулатора - погледни опънат ли е пистовия ремък, който ти върти алтернатора и ако там всичко е наред то търси проблема в алтернатора или кабелите от него към акумулатора. С един мултицет си замери заряда на акумулатора.