За Форд Фокус 1.8 16v

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
upside67
потребител
потребител
Регистриран: 19 фев 2011, 14:43
Модел на автомобила: Ford Focus
Status: Извън линия

За Форд Фокус 1.8 16v

Мнение от upside67 » 19 фев 2011, 15:16

Възнамерявам да купя Форд Фокус 1.8 i 16v Zetec мотор 2000 г. 137000 км. Някой може ли да сподели впечатления относно тази кола , като разходи по поддръжка ,разход гориво,често срещани проблеми и т.н.Благодаря предварително!

Потребителски аватар
nview
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2011, 21:48
Модел на автомобила: Ford Focus 1 Ghia

Re: За Форд Фокус 1.8 16v

Мнение от nview » 05 мар 2011, 12:27

Здравей и поздрави за решението! Аз едва ли съм обаче най-добрия коментатор по темата, тъй като отскоро съм притежател на точно такъв фокусник и не са ми излезни никакви проблеми до сега :) (само с ръчната , но това е от друго) Та колата е супер-возия , здравина и качество на сглобката.Надявам се да попаднеш и на читава бройка като мен , защото и това е от значение ест. За разходи- не са големи изобщо(примерно като на голф 3).Този мотор на мен лично много ми допада-доста по-пъргав е от 1,6 , с неосезаемо по-голям харч на гориво. Тествах и един 2.0 и да ти кажа за градски условия-2.0 не е по-добър- харчи поне 2 на 100 повече, по-тромав е на старт и не е по-динамичен (което съм сигурен че на извън градско не е така , но поне в София няма разлика).
Тука обаче трябва да знаш нещо, ако още не си прочел.За 1.8 Зетек забрави за Газ! Има си тема във форума, както и мненията на компетентни уж майстори е , че този мотор на газ има проблем с клапаните и : 1ви ремонт е 50 лв,2ри - нов двигател. Мен лично ме устройва,защото съм главно съботно-неделен шофьор и не ми е проблем разхода, но ако се замисляш за АГУ , това не е твоя двигател.
Иначе и аз трупам впечатления (това което открих е , че Фокус-а зимата е капризен). Не откъм запалване и вървеж-там и -15 не го пипат, но централното ми даде бъгове и открих , че е заводски девект повсеместно, но както дошло, така си и отишло-със затоплянето се оправи и сега му няма нищо. Ако си се навил имай предвид че няма да сбъркаш :)
Поздрави!
Изображение

Потребителски аватар
ffmk1l
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2008, 14:16
Модел на автомобила: Focus MK1 2.0 Zetec

Re: За Форд Фокус 1.8 16v

Мнение от ffmk1l » 17 мар 2011, 21:06

Това, че 2.0 е по-тромав на старта от 1.8 къде го видя, колега?
И другата глупост, че разхода на градско е с 2 литра повече, че е повече повече е, но в никакъв случай 2 литра.
Ако искаш Фокус 1.8, вземи 2.0, много по-здрав мотор, пък разходите са почти същите.
Това си е мое мнение. Поздрави!

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”