За Форд Фокус 1.8 16v
-
- потребител
- Регистриран: 19 фев 2011, 14:43
- Модел на автомобила: Ford Focus
- Status: Извън линия
За Форд Фокус 1.8 16v
Възнамерявам да купя Форд Фокус 1.8 i 16v Zetec мотор 2000 г. 137000 км. Някой може ли да сподели впечатления относно тази кола , като разходи по поддръжка ,разход гориво,често срещани проблеми и т.н.Благодаря предварително!
- nview
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2011, 21:48
- Модел на автомобила: Ford Focus 1 Ghia
Re: За Форд Фокус 1.8 16v
Здравей и поздрави за решението! Аз едва ли съм обаче най-добрия коментатор по темата, тъй като отскоро съм притежател на точно такъв фокусник и не са ми излезни никакви проблеми до сега
(само с ръчната , но това е от друго) Та колата е супер-возия , здравина и качество на сглобката.Надявам се да попаднеш и на читава бройка като мен , защото и това е от значение ест. За разходи- не са големи изобщо(примерно като на голф 3).Този мотор на мен лично много ми допада-доста по-пъргав е от 1,6 , с неосезаемо по-голям харч на гориво. Тествах и един 2.0 и да ти кажа за градски условия-2.0 не е по-добър- харчи поне 2 на 100 повече, по-тромав е на старт и не е по-динамичен (което съм сигурен че на извън градско не е така , но поне в София няма разлика).
Тука обаче трябва да знаш нещо, ако още не си прочел.За 1.8 Зетек забрави за Газ! Има си тема във форума, както и мненията на компетентни уж майстори е , че този мотор на газ има проблем с клапаните и : 1ви ремонт е 50 лв,2ри - нов двигател. Мен лично ме устройва,защото съм главно съботно-неделен шофьор и не ми е проблем разхода, но ако се замисляш за АГУ , това не е твоя двигател.
Иначе и аз трупам впечатления (това което открих е , че Фокус-а зимата е капризен). Не откъм запалване и вървеж-там и -15 не го пипат, но централното ми даде бъгове и открих , че е заводски девект повсеместно, но както дошло, така си и отишло-със затоплянето се оправи и сега му няма нищо. Ако си се навил имай предвид че няма да сбъркаш
Поздрави!

Тука обаче трябва да знаш нещо, ако още не си прочел.За 1.8 Зетек забрави за Газ! Има си тема във форума, както и мненията на компетентни уж майстори е , че този мотор на газ има проблем с клапаните и : 1ви ремонт е 50 лв,2ри - нов двигател. Мен лично ме устройва,защото съм главно съботно-неделен шофьор и не ми е проблем разхода, но ако се замисляш за АГУ , това не е твоя двигател.
Иначе и аз трупам впечатления (това което открих е , че Фокус-а зимата е капризен). Не откъм запалване и вървеж-там и -15 не го пипат, но централното ми даде бъгове и открих , че е заводски девект повсеместно, но както дошло, така си и отишло-със затоплянето се оправи и сега му няма нищо. Ако си се навил имай предвид че няма да сбъркаш

Поздрави!
- ffmk1l
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2008, 14:16
- Модел на автомобила: Focus MK1 2.0 Zetec
Re: За Форд Фокус 1.8 16v
Това, че 2.0 е по-тромав на старта от 1.8 къде го видя, колега?
И другата глупост, че разхода на градско е с 2 литра повече, че е повече повече е, но в никакъв случай 2 литра.
Ако искаш Фокус 1.8, вземи 2.0, много по-здрав мотор, пък разходите са почти същите.
Това си е мое мнение. Поздрави!
И другата глупост, че разхода на градско е с 2 литра повече, че е повече повече е, но в никакъв случай 2 литра.
Ако искаш Фокус 1.8, вземи 2.0, много по-здрав мотор, пък разходите са почти същите.
Това си е мое мнение. Поздрави!