Винетки
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
- Status: Извън линия
Винетки
Защо трябва да лепим винетките на стъклото и да се мъчим после да ги отлепяме.На старите не пишеше нищо на тези за тази година пише да се лепят на стъклото.По кой закон или кой нормативен акт трябва задължително да се лепят иначе били невалидни, защото аз неможах да открия нищо.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: Винетки
http://www.comfort.bg/bg/files/417bc609 ... 83fc94.doc" onclick="window.open(this.href);return false;.Наредба за условията и реда за събиране на винетни такси за платено ползване на определени републикански пътища за определен срок
Обн., ДВ, бр. 24 от 23 март 2004 г., в сила от 1 април 2004 г.
...............................
Чл. 11. (1) Винетката се състои от две части-едната част-винетен стикер, се залепва на видно място на долния десен ъгъл на предното стъкло на пътното превозно средство, а другата част се съхранява от водача на пътното превозно средство и е доказателство за платената винетна такса за ползване на републиканските пътища.
...................................

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
Да колегасъгласен съм с това , но питането ми е ?Никъде не прочетох думата Задължително съгласно еди какво си.На новата винетка пише че ако не залепена се счита за невалидна ,затова питам по кой закон.Ако някой има повече инфо и не го мързи да пише нека сподели.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Колега, виждам че те интересува живо този въпрос. Сега ми кажи прочете ли наредбата, към която приложих линк? Там си пише всичко и даже те препраща към съответния закон и съответната глоба за нарушението.
В наредбата си пише какво се прави за да е валидна, а в ЗДП пише санкцията ако винетката е невалидна.

В наредбата си пише какво се прави за да е валидна, а в ЗДП пише санкцията ако винетката е невалидна.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
Да така е, прочетох всико което имаи това което ти ми прати,но никаде в закона не прочетох Задължително
навсякъде пише трябва което означава че е препоръчително.
- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
според мен просто тълкуването ти на закона е грешно.
Има един начин да провериш. Купуваш винетка - слагаш в портфейла - караш. Пишат ти акт - обжалваш - губиш. Имаш доказателство налице.
Според аналогично тълкуване на закона ти препоръчвам когато караш с винетката в портфейла, да си без колан. Според мен чл. 137 от "Закон за движение по пътищата" звучи по скоро като констатация...
Поздрави,
la4o
Има един начин да провериш. Купуваш винетка - слагаш в портфейла - караш. Пишат ти акт - обжалваш - губиш. Имаш доказателство налице.
Според аналогично тълкуване на закона ти препоръчвам когато караш с винетката в портфейла, да си без колан. Според мен чл. 137 от "Закон за движение по пътищата" звучи по скоро като констатация...

Поздрави,
la4o
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
g.taskov написа:Да така е, прочетох всико което имаи това което ти ми прати,но никаде в закона не прочетох Задължително

Когато я залепиш - ползването на винетката на други возила става трудно, а и почти невъзможно.

- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
Да помогна при тълкуването. Този тип норма е императивен и не е необходимо всяко изречение да започва със "задлъжително". Това са нормите на публичното право - там се прави точно и само това което е изрично предвидено. в Частното право се прави друго - прави се всичко, което не е изрично забранено.
ако ти се занимава можеш да жалиш акт на основание на това, че съществува принцип на законоустановеност на нарушението и наказанието и овентуално да твърдиш, че в съответната наредба органът, коейто я е издал е превиш правомощията си , защото законодателят такова нарушение - незалепване не е предвидил т.е. надхвърлил е делегацията си.
ако ти се занимава можеш да жалиш акт на основание на това, че съществува принцип на законоустановеност на нарушението и наказанието и овентуално да твърдиш, че в съответната наредба органът, коейто я е издал е превиш правомощията си , защото законодателят такова нарушение - незалепване не е предвидил т.е. надхвърлил е делегацията си.
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Мда бе ,да.cenzor написа:......Когато я залепиш - ползването на винетката на други возила става трудно, а и почти невъзможно.

-
- потребител
Колеги просто исках да видя ващто мнение,Лачо на магистрала Тракия ме спряха и с мойте доводи ктаджията неможа да ме накаже.Затова мисля че има нсъответствия в Закона .Както е казал шопа ,че закона е врата у поле та я ли че минем през нея, и живата ни го доказва всеки ден.
- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
Защото не съм бил азg.taskov написа:...ктаджията неможа да ме накаже...

Надявам се, че осъзнаваш, че ние не те убеждаваме и в никакъв случаи не бихме искали да спорим с теб, да защитаваме закона или да твърдим сляпо нещо си. Ние си казваме мнението. Ти можеш да не се съгласиш с него и да направиш както ти харесва на теб

Поздрави,
la4o
P.S И аз едно време карах кола на една фирма, като ме питаха за пълномощно им казвах нещо от рода "Карам колата по силата на договор за преотсъпване за 10 г., по закон не съм длъжен да нося договора"... глупости на търкала... измислих си го първия път като ме спряха... не че нямах договор, но нито аз, нито те знаехме какво е правилно в случая и какво пише по законите за тази работа... да ама това изречение прекратяваше проблема

Наскоро спорех за застраховка гражданска отговорност... и аз твърдя, че има разминаване в закона и в прилагането... но кой крив кой прав... никой не знае...
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Както казва мойта шефка - "Закона се тълкува."
А на нея може да се вярва на 100%.
Само че като ти напишат акта (щото фишове няма) иди го обжалвай в съда, особено ако е на 200-300 км от мястото където живееш.
Като платиш на адвоката 200лв. и ти като идеш 2 пъти на заседание (щото поне веднъж ще се случи един от двамата катаджии да не е в наличност) и става една-а-а-а.
Можеш да се заяждаш на месно ниво. В противен случай се набутваш яко.
При 68 лв. винетка, разхода не е оправдан.
А на нея може да се вярва на 100%.
Само че като ти напишат акта (щото фишове няма) иди го обжалвай в съда, особено ако е на 200-300 км от мястото където живееш.
Като платиш на адвоката 200лв. и ти като идеш 2 пъти на заседание (щото поне веднъж ще се случи един от двамата катаджии да не е в наличност) и става една-а-а-а.
Можеш да се заяждаш на месно ниво. В противен случай се набутваш яко.
При 68 лв. винетка, разхода не е оправдан.
-
- потребител
Не искам да споря с Вас ,аз съм по принцип дисциплиниран шофьори спазвам изискванията.Дразни ме несответствията в законите въобще и не винаги обикновенния гражданин печели.Вцелия европейски съюз по предните стъкла на колите има джобове аз така купих мойта кола ,ако поставя винетката там как и на какво основание ще ме ще ме накажат.Винетка имам -пътя ми е платен и второ е на стъклото.Помислите върху това и ако ви отекчавам да затворим темата.
- cenzor
- потребител
- Контакти:
Сигурен ли си, че освен джобовете нямат и друг документ, който обвързва винетката със съответната кола? Защото ако има - проблема е нулев. В България такъв документ няма.g.taskov написа: Вцелия европейски съюз по предните стъкла на колите има джобове аз така купих мойта кола ,ако поставя винетката там как и на какво основание ще ме ще ме накажат.Винетка имам -пътя ми е платен и второ е на стъклото.Помислите върху това и ако ви отекчавам да затворим темата.
-
- потребител
И аз това искам да се разисква.Затова търся вашата помощ.
- cenzor
- потребител
- Контакти:
Е, да де, но реално - аз проблем много голям не виждам. Тук е с лепенка , там е с калъфче + документ. И двете вършат работа, единствено нашия вариант иска повече спирт за изтриване после.g.taskov написа:И аз това искам да се разисква.Затова търся вашата помощ.
А английския вариант за съжаление предразполага към повече злоупотреби, защото масово ще се върви 5коли с една винетка + обяснения "ама аз си го забравих у нас другото"/...
А и какво да го мислим, като от догодина ще има toll tax.

- cossy
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
- Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V
Meн искаха да ме глобят за незалепен стикер на ГО, при положение, че си ми беше в документите с талона, барабар с полицата. Не, та не, трябвало да бъде залепен... и го залепих провокативно пред него и повече нищо не ми каза 

- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
има няколко теми в стил "ченгетата са на на на на на " предлагам да се слежи линк на там