NOKIA 6630

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:
Status: Извън линия

Мнение от cenzor » 19 дек 2007, 14:52

red написа:
Имам такъв от май месец и ако това е мерцедеса (N95) не искам и да чувам за опела например
Хвърли едно оченце на Ламборджинито и Ферарито в случая : HTC и ETEN. :wink:
Ще останеш изненадан колко повече неща можеш да получиш за по-малко пари.
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
_George_
потребител
потребител
Регистриран: 01 авг 2007, 18:56
Модел на автомобила: Mondeo MK3 2.5i V6 24V
Контакти:

Мнение от _George_ » 28 дек 2007, 19:32

вече съм с 2GB, ако има някакви проблеми ще пиша в темата ;)
Изображение

Потребителски аватар
Xplod
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2007, 20:31
Модел на автомобила: Форд
Контакти:

Мнение от Xplod » 05 яну 2008, 19:42

_George_ написа:вече съм с 2GB, ако има някакви проблеми ще пиша в темата ;)
Колега сподели с тази памет как се държи телефона?Аз също се колебая да взема повечко за мойта Нокийка

Потребителски аватар
_George_
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от _George_ » 05 яну 2008, 20:27

Екстра си се държи телефона, дори не забелязвам разлика от предишмата 512МБ, нито сече, рестартира или забива, дори минах вече 800МБ и имам над 100мр3 и 2 филма, абе яко кеф :D
Изображение

Потребителски аватар
gmivanko
потребител
потребител
Регистриран: 02 юли 2006, 02:40
Модел на автомобила: Peugeot 205 GTI16 & 405 1.9GRi Renault Espace2 2.1TD
Контакти:

Мнение от gmivanko » 05 яну 2008, 20:46

Ами някой да ползва Nokia 6233, че аз съм с такава от почти месец вече и никаде не мога да намеря как да си рпревъртам клиповете/филмите които гледам и до колкото виждам, май не може.
Та въпроса ми е, може ли да "сложа" някаква програма с която да управлявам видеото и ако да то какава и от каде да я "взема" :) .

П.П. телефона не е със Симбиан :idea: :roll:
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Xplod
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Xplod » 05 яну 2008, 22:46

gmivanko написа:Ами някой да ползва Nokia 6233, че аз съм с такава от почти месец вече и никаде не мога да намеря как да си рпревъртам клиповете/филмите които гледам и до колкото виждам, май не може.
Та въпроса ми е, може ли да "сложа" някаква програма с която да управлявам видеото и ако да то какава и от каде да я "взема" :) .

За гледане на филми ако имаше симбиан се използва SmartMovie....
Ако използваш вградения плеър за преглеждане на видеофайловете в телефона си можеш да ги превърташ напред или назад като задържаш централния бутон съответно напред-задържаш нагоре;назад- задържаш надолу.Поне при мен е така не че аз съм си го настройвал.

Потребителски аватар
Xplod
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Xplod » 05 яну 2008, 22:48

gmivanko написа:Ами някой да ползва Nokia 6233, че аз съм с такава от почти месец вече и никаде не мога да намеря как да си рпревъртам клиповете/филмите които гледам и до колкото виждам, май не може.

Ако използваш стандартния плеър на телефона и от него преглеждаш видеофайловете си опитай с централния бутон с задържане нагоре или надолу...при мен с тях превъртам.Задържиш ли нагоре- превърташ напред; надолу- превърташ назад.Опитай.

Потребителски аватар
gmivanko
потребител
потребител
Регистриран: 02 юли 2006, 02:40
Модел на автомобила: Peugeot 205 GTI16 & 405 1.9GRi Renault Espace2 2.1TD
Контакти:

Мнение от gmivanko » 07 яну 2008, 00:01

Ми пробвах какво ли не и неще и неще... значи ако го гледам на намалено ("напреки" на дисплея понеже е 240х320 а не 320х240 и си глегам клипа в нормално положение на телефона но намален) и дам на ляво и да дасно нищо не става а като дам на горе и на доло ми сменя следващото видео.
А като си го пусна на цял екран (завъртам телефона на страни) пък давам на ляво на дясно (при нормален поглед на телефона) за да местя файловете (клповете) и на горе доло нищо не прави :(
Та за това питах дали няма някаква програмка с която да се прави това :) , че явно фабрично го няма :(
Изображение Изображение

Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител
Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
Модел на автомобила: Най-различни!

Мнение от dydo » 07 яну 2008, 09:41

Аз пък да Ви кажа, че по отношение избора на програми, по-съвместим телефон от 6600 няма. Сега съм с една N70ME, човъркал съм доста N73 и какви ли не други модели от симбиян 9, но много от нещата са прецакани. Ето например при затваряне с червения бутон на 6600 на което и да е приложение, после със задържане на менюто това приложение се показва. При изброените телефони от N серията това не е така, а трябва да затваряш с менюто, та приложението да ти седи отворено. За галерията да не говорим. Няма я тази подредба с папките и при ползването например на програмата Реско виювър, при N серията става една боза да не ви разправям. Е, камерите са по-добри, 3G, по-бързи процесори и т.н. Зависи обаче за какво ще ползвате телефона.
Апропо на 6600 карта с 1GB върви без проблем, та за 6630 спор не може и да има. Той е с по-бърз процесор, но пък няма инфраред.
Телефона си е добър, ползвай си го със здраве. Истинските му възможности обаче ще откриеш, ако накачуриш софт. Някои от съфорумниците са дали линкове към подходящите сайтове.

Потребителски аватар
_George_
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от _George_ » 09 яну 2008, 13:36

dydo написа:... Ето например при затваряне с червения бутон на 6600 на което и да е приложение, после със задържане на менюто това приложение се показва...
това не съм го знаел и при 6630 действа :D, вчера си взех и това
Изображение
и сега се кефя на яка музичка от телефона *00138*
Изображение

Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител

Мнение от dydo » 09 яну 2008, 14:29

Ами действа, защото 6600 и 6630 са със симбиян 7 и са доста близки като функции. Това си остават култови телефони. Ако имаш дата кабел или кард рийдър, то направо можеш и филм да си качиш - по-бързо ще стане. Филмите и клиповете дето можеш да теглиш от нета обикновено са във формат avi. Както и по-горе бе споменато, то за целта си инсталираш програмата Smart Movie и можеш да ги гледаш в този формат. Аз си бях сложил Епизод ІІІ от Междузвездни войни. Филма бе конвентиран като за телефон и не минаваше около 145 МВ. С тази програма има и субтитри и всчико, както и можеш да въртиш екрана за по-широк изглед.

Потребителски аватар
MegatroniC
потребител
потребител
Регистриран: 29 апр 2006, 22:42
Модел на автомобила: Fiesta MK IV Ghia 1,25i 16V Zetec-S
Honda Jazz II 1.3 iDSI
Контакти:

Мнение от MegatroniC » 09 яну 2008, 15:03

dydo написа:Ами действа, защото 6600 и 6630 са със симбиян 7 и са доста близки като функции.
6630 е с 8 :)
А за бутона с червената слушалка си има напълно безплатен софтуер който и забранява да затваря приложенията, без да повлиява на другите и функции. Така че това отдавна не е болка за умиране :)
Изображение

Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител

Мнение от dydo » 10 яну 2008, 09:18

Прав си. Със симбиян 8.1а е! Заблудил съм се, защото почти всички приложения за 6630 без проблем съм ги инсталирал на 6600. Аз нямам предвид програма, която елиминира възможността да затваряш приложенията с червения бутон-знам я. Исках да кажа, че ако имаш отворено приложение /което и да е то/ и го затвориш с червенияа бутон, после ако задържиш бутона за менюто то ти се показва и от там можеш както да го избереш и отново да влезнеш в него, така и да го затвориш с бутона "с". При N70, N73 и други по-нови модели, ако затвориш приложението с червения бутон, после като задържиш бутона за менюто никакво приложение не ти се показва. Ако искаш да ти се показва, то когато е отворено трябва да натиснеш бутона за менюто и после натискай червения колкото искаш. Именно тогава и само в този случай, със задържане на бутона за менюто това приложение ще ти се покаже.

Потребителски аватар
MegatroniC
потребител
потребител
Регистриран: 29 апр 2006, 22:42
Модел на автомобила: Fiesta MK IV Ghia 1,25i 16V Zetec-S
Honda Jazz II 1.3 iDSI
Контакти:

Мнение от MegatroniC » 10 яну 2008, 12:41

dydo написа: Исках да кажа, че ако имаш отворено приложение /което и да е то/ и го затвориш с червенияа бутон, после ако задържиш бутона за менюто то ти се показва и от там можеш както да го избереш и отново да влезнеш в него, така и да го затвориш с бутона "с". При N70, N73 и други по-нови модели, ако затвориш приложението с червения бутон, после като задържиш бутона за менюто никакво приложение не ти се показва. Ако искаш да ти се показва, то когато е отворено трябва да натиснеш бутона за менюто и после натискай червения колкото искаш. Именно тогава и само в този случай, със задържане на бутона за менюто това приложение ще ти се покаже.
Разбрах какво искаш да кажеш :) имам Н70 и знам за какво иде реч, не се показва от таск мениджъра поради факта че то просто се затваря от червения бутон :) а не се минимизира. А и факта че при не всички приложение е така (защото има и такива които се минимизират при натискане на червената слушалка) ме навежда на мисълта че просто така са написани самите приложения :)
Изображение

1.8d
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с

Мнение от 1.8d » 22 яну 2008, 22:15

Понеже тука става въпрос за мобилни телефони и то Нокии,някой може ли да ми каже къде да си намеря книжка с упътване на бълг. език за Nokia 5610
Изображение
.....Защо съм с ТУРБОДИЗЕЛ,когато няма да се заяждам....

Потребителски аватар
Xplod
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Xplod » 22 яну 2008, 22:31

1.8d написа:Понеже тука става въпрос за мобилни телефони и то Нокии,някой може ли да ми каже къде да си намеря книжка с упътване на бълг. език за Nokia 5610
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1416" onclick="window.open(this.href);return false;
Виж препратката под бутона СРАВНИ

1.8d
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с

Мнение от 1.8d » 22 яну 2008, 22:35

*00124* *00134* *00130*
Изображение
.....Защо съм с ТУРБОДИЗЕЛ,когато няма да се заяждам....

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”